Guest lam14 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Witam Wszystkich! chciałbym się spytać czy potrzeba coś więcej do centralnego zamka mam 3 siłowniki i jeden ten złącznik wszystko to fabryczne wyciągnięte z nissana trzeba coś więcej żeby to chodziło?? i jak to podłączyć?? proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kejk Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Potrzebujesz jeszcze: - dodatkowy siłownik montowany w drzwi kierowcy - może być slave (będzie zamykał/otwierał drzwi kierowcy i zwierał/rozwierał styk uruchamiający pozostałe siłowniki) - centralka do centralnego (ciut droższa jest od razu z alarmem) No i trochę czasu, żeby to wszystko połączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo1976 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Nie wiem czy się nie mylę ale nissan chyba fabrycznie nie dawał sterownika w drzwi kierowcy. Skoro kolega ma wyciągnięty kompletny fabryczny central to tylko montować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest podj Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 (edited) Ja u siebie do 100nx przekładałem instalkę z N14 GTI. Po przełożeniu zamków aby centralny zadziałał trzeba było podłączyć przełączniki elektrycznych szyb po stronie kierowcy. Może to w czymś pomoże:). Edited November 12, 2009 by podj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lam14 Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 czyli chodzi o tą centralke i ona jest w podłokietniku tam idzie też chyba kable do el szyb. z tego stycznika to zamka wychodzą 3 kable jeden masa a te dwa (pomarańczowy i popielaty chyba) jeśli jeden podłącze i rusze tym stycznikem to robi zwarcie jeśli drugi i w drugą strone do też jak ja mam te 2 kable podłączyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo1976 Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 czyli chodzi o tą centralke i ona jest w podłokietniku tam idzie też chyba kable do el szyb. z tego stycznika to zamka wychodzą 3 kable jeden masa a te dwa (pomarańczowy i popielaty chyba) jeśli jeden podłącze i rusze tym stycznikem to robi zwarcie jeśli drugi i w drugą strone do też jak ja mam te 2 kable podłączyć? Zrób fotkę tego przełącznika i kostki która dochodzi do sterownika. Do tego właśnie musisz się podpiąć. Sprawdź cze po przełączeniu wewnętrznego zamykania masa "nie wskakuje" na inny kabel. O ile pamiętam tam jest sterowania właśnie masą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lam14 Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 to jest tak wyciągnąłem centralny i el. szyby z nissana takiego samego wszystko z drzwi i wszystkie podłokietniki przełączniki wyciąnąłem wiązke i uciołem przy wejściu do auta między drzwiami a wejściem do auta i teraz niewiem jak to podłączyć el. szyby chodzą jakoś podłączyłem a centralny nie chce latać coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo1976 Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 A masz jakiś schemat centrala od N13 bo mam tylko do N14. Jak nie masz to postaram się poszukać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lam14 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 własnie nie mam poszukaj jak możesz:) dobra znalazłem w tym aucie centralke była po stronie pasażera pod taką osłoną w slupku i teraz idzie 6 kabi bodajże heh teraz bym prosił o pomoc któtry gdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo1976 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Podaj kolory kabli wychodzące z tej centralki. Schematu nie znalazłem do N13 poszperam jeszcze na ruskich stronach, ale może w międzyczasie coś da się wykombinować na schemacie z N14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lam14 Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 popielato czerwony,brąz,popielato niebieski,popielaty,pomarańczowy,czarny takie są kolory przewodów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts