Guest cyklonit Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Zauważyłem, że biegi jakby ciężej wchodzą, szczególnie 3. Po dłuższej jeździe nagle coś zaczęło głośno dzwonić w okolicach skrzyni biegów. Wyłączyłem silnik, a po krótkim czasie włączyłem i zacząłem ruszać w przód i w tył, ale już nie dzwoniło. Co to może być (Almera N16, 2000 r. 2.2 Di) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wawryl Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Zauważyłem, że biegi jakby ciężej wchodzą, szczególnie 3. Po dłuższej jeździe nagle coś zaczęło głośno dzwonić w okolicach skrzyni biegów. Wyłączyłem silnik, a po krótkim czasie włączyłem i zacząłem ruszać w przód i w tył, ale już nie dzwoniło. Co to może być (Almera N16, 2000 r. 2.2 Di) Cieknie ci z lewej półosi? Bo to nasza bolączka 2.2Di. Może stan oleju w skrzyni jest krytyczny. Sprawdź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cyklonit Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Problem rozwiązany. W skrzyni nie było ani kropli oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.