Guest pisak112 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Witam. problem chyba w rozruszniku , mianowicie przekręcam kluczyk kręci kręci i jest takie syyyyy cofam przekręcam i już zapala normalnie , za 1 razem tak jak by łapał ale nie może, jak ustrzele momęt i przekręce i szybko puszcze to zapala , czasami zapala i za 1 razem ale zazwyczaj za 2 , w szukajce nie znalazłem podobnych objawów , może jakiś kabel nie łączy , trudny jest dostęp do rozruszniika ? a może to w ogóle nie rozrusznik?, a i powiedzcie mi koledzy firma "Sekura" warte to coś czy zwykła chińszczyzna? pozdrawiam. Witam. problem chyba w rozruszniku , mianowicie przekręcam kluczyk kręci kręci i jest takie syyyyy cofam przekręcam i już zapala normalnie , za 1 razem tak jak by łapał ale nie może, jak ustrzele momęt i przekręce i szybko puszcze to zapala , czasami zapala i za 1 razem ale zazwyczaj za 2 , w szukajce nie znalazłem podobnych objawów , może jakiś kabel nie łączy , trudny jest dostęp do rozruszniika ? a może to w ogóle nie rozrusznik?, a i powiedzcie mi koledzy firma "Sekura" warte to coś czy zwykła chińszczyzna? pozdrawiam. i dodam koledzy że to raczej nie bendix bo jeżdziłem z tym jakiś czas z zamiarem regeneracji ale zaczeło działać lepiej , może masa.. albo coś innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 opisz co rozumiesz przez syyyy - czy chodzi o takie elektryczne brzęczenie, czy o to że wiruje wirnik nie napędzając koła zamachowego i słychac rozrusznik jak wiertarke? ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pisak112 Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 opisz co rozumiesz przez syyyy - czy chodzi o takie elektryczne brzęczenie, czy o to że wiruje wirnik nie napędzając koła zamachowego i słychac rozrusznik jak wiertarke? ;-) kolego czytałem troszkę na forum o tym i myślę że to nie jest ten wirnik jak auto jest zimne rano ide zapalam za 1 razem zaskakuje od razu , także już nie wiem czy to w ogóle rozrusznik myślisz że jeżeli rozrusznik był by walnięty to były by takie objawy? rano za 1 razem można powiedzieć pół obrotu i pali pużniej stawiam samochód powiedzmy na godzine i już za pierwszym razem nie załapie... cholera go wie co to może być... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mike_83 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 U mnie też tak jest.Na początku to jak za pierwszym razem za szybko odpuściłem przy odpalaniu,to później kręcił jak wiertarka,takie bziuuuuuuu Jak silnik elektryczny Teraz mu przeszło i zdarza się bardzo rzadko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pisak112 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 U mnie też tak jest.Na początku to jak za pierwszym razem za szybko odpuściłem przy odpalaniu,to później kręcił jak wiertarka,takie bziuuuuuuu Jak silnik elektryczny Teraz mu przeszło i zdarza się bardzo rzadko. jak silnik elektryczny , dobrze powiedziane , w takim razie jeżeli nie jest to szkodliwe narazie sobie odpuszczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.