Guest ZAHYR Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Z tego co zauważyłem mam uszkodzoną sondę lambda - przy autodiagnozie mam 14 błysków w ciągu 10s przy 3000rpm. Stoje teraz przed decyzją zakupu sondy. Zastanawiam sie czy kupic nowa 3-przewodowa uniwersalna za okolo 120zł czy uzywke oryginal za okolo 70-80zł? Z tym ze uzywka niewiadomo ile jeszcze pochodzi a z uniwersalna - pytanie co do jakosci i poprawnosci pracy. Czy uszkodzenie sondy lambda wiaze sie ze zwiekszonym spalaniem - okolo 20% i obnizeniem osiagow silnika - glownie spadek momentu obrotowego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcineq20 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 a jakie miałeś napięcia na sondzie tzn. w jakim zakresie ons pracowała i jakie są prawidłowe napiecia na sondzie czyli zakres jej pracy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ZAHYR Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Nikt niema zdania na ten temat? Nikt nie wymienial sondy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest donn_primerra Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 napisz jaką masz sonde tytanowa czy cyrkonie.. jeśli cyrkonie to nie sa drogie. i nie oszczędzaj tylko pakuj nową .. tytanowa kosztuje troche wiecej ale tak szybko nie pada.. wiesz jak jest z uzywką.. nie wiem czy są w ogóle uniwersalne tytanowe..jaką masz napisz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppoolloo Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Czy uszkodzenie sondy lambda wiaze sie ze zwiekszonym spalaniem - okolo 20% i obnizeniem osiagow silnika - glownie spadek momentu obrotowego? Jak sonda się psuje to pali jak smok i nie chce jechać .A co do zakupu uniwersalnej sondy to słyszałem żeby nie kombinować i lepiej kupić używkę .lub nową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wodzu10 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Ja kupiłem nową uniwersalną, a ta co mi nawaliła to oryginalna była, nie wymieniana nigdy... Nowa działa, spisuje się dobrze, nie narzekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 W hurtowniach jak nawet z katalogu wybierzesz do Nissana to i tak dostaniesz uniwersalną. Uniwersalna od oryginalnej różni się tylko tym że ma na kablach kostkę łączącą. Jeśli kupisz sondę Boscha to będzie identyczna. Jeśli NGK to ich konstrukcja jest troche inna. Polecam sondy NGK dużo lepiej sie sprawują w autach zasilanych lpg, ale to juz kwestia wyboru. Łącząc przewody do uniwersalnej w zestawie będziesz mieć szybkozłączki, przewodów sie nie lutuje. Sam jeżdzę na uniwersalnej NGK i autko jeździ bardzo dobrze, nie mam żadnych zastrzeżeń do jej pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woro_woro Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Z tego co zauważyłem mam uszkodzoną sondę lambda - przy autodiagnozie mam 14 błysków w ciągu 10s przy 3000rpm. Stoje teraz przed decyzją zakupu sondy. Zastanawiam sie czy kupic nowa 3-przewodowa uniwersalna za okolo 120zł czy uzywke oryginal za okolo 70-80zł? Z tym ze uzywka niewiadomo ile jeszcze pochodzi a z uniwersalna - pytanie co do jakosci i poprawnosci pracy. Czy uszkodzenie sondy lambda wiaze sie ze zwiekszonym spalaniem - okolo 20% i obnizeniem osiagow silnika - glownie spadek momentu obrotowego? Na swoim przykladzie polecam uniwersalna Bosch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.