Guest Pavlo Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 witam. Od razu dodam ze całego forum nie przeszukałem bo nie mam zbytnio czasu. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu z tłumika wydobywa się dziwny odgłos, jest to cos takiego bum………bum, bum, bum…..bum, bum. Takie odgłosy dokładnie się wydobywaj jest to nie regularne i w tym czasie delikatnie zatelepie, aż silnikiem. Tak jak by strzelał w tłumik. Jak silnik jest zimny to tego nie słychać. Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabox0266 Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 witam. Od razu dodam ze całego forum nie przeszukałem bo nie mam zbytnio czasu. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu z tłumika wydobywa się dziwny odgłos, jest to cos takiego bum………bum, bum, bum…..bum, bum. Takie odgłosy dokładnie się wydobywaj jest to nie regularne i w tym czasie delikatnie zatelepie, aż silnikiem. Tak jak by strzelał w tłumik. Jak silnik jest zimny to tego nie słychać. Z góry dziękuję Jesr to objaw wypadania zapłonów,sprawa kabli świec lub kopułki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pavlo Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 kable i swiece nowe. mogl by ktos mi wytlumaczyc na czym polega wypadanie zaplonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronek89 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Wypadanie zapłonu, czyli mieszanka sie nie zapala na danym cylindrze w danym cyklu, czyli mówiąc prościej spiernicza gdzies iskra Jeśli uważasz, że te dźwięki sa niepokojące to proponuje się podłączyć pod kompa skoro masz nowe kable. Jeszcze palec sprawdź w kopułce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.