Guest piotr n15 Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Witam , jestem posiadaczem Almerki 1.4 benz z 1999 , mam te autko od 4miesiecy wszystko jest bez zastrzezen ale od niedawna przy ciepłym siniku mam problem z odpalaniem , na zimnym bez problemu, po odpaleniu pracuje równo nie faluje , jak mam problem z odpaleniem a dodam troche gazu to pali za pierwszyn razem , moze ktos pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest amdek Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Witam , jestem posiadaczem Almerki 1.4 benz z 1999 , mam te autko od 4miesiecy wszystko jest bez zastrzezen ale od niedawna przy ciepłym siniku mam problem z odpalaniem , na zimnym bez problemu, po odpaleniu pracuje równo nie faluje , jak mam problem z odpaleniem a dodam troche gazu to pali za pierwszyn razem , moze ktos pomoże Co prawda ja mam diesla, ale może to podobnie wygląda i w benzynie, ale u mnie jak tak było to miałem zapłon przestawiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meridion Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Co prawda ja mam diesla, ale może to podobnie wygląda i w benzynie, ale u mnie jak tak było to miałem zapłon przestawiony. Najpierw przeczytaj, podaje link do badań i wyników w tabeli: http://uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/, a potem wlej paliwo np. z BP, shella i zobacz czy dalej to samo czy objawy ustąpiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piotr n15 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Dziękuje za odpowiedź , więc paliwo używam zawsze z schel , aparat zapłonowy , może to jest to , przejechałem tym autkiem teraz jakies 7000 , inic się niedziało , jeździ się nim naprawde dobże ale zapomniałem też dopisać że czasami zacina sie tz. moze kilka razy linka od gazu moze to jest z tym powiązane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
binladen Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 to nie linka sie zacina , prawdopodobnie masz brudną przepustnice . ja kupiłem preparat do czyszczenia gażników popryskałem i jak ręką odją . polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piotr n15 Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Wielkie dzieki za podpowiedz , a czy możesz podać nazwe dobrego , preparatu do czyszczenia ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody911 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Witam Wszystkich! Mój kumpel tak miał w benzynowym bmw - i co? - dziura w gumowej rurze dolotowej z powietrzem - i to tak nieszczęsliwie że w zagięciu była i nikt jej nie widział! Zakleił taśmą PVC i zapomniał o ptroblemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.