tmarq Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Witam szanownych forumowiczów, ostatnio zauważyłem wyraźnie gorsze (dłuższe) odparowywanie przedniej szyby z prawej strony. Przy nawiewie ustawionym na max wyraźnie czuć, że strumień powietrza z prawej strony jest słabszy. Czyżby coś się zapchało? Co radzicie? Samemu się za to zabierać czy serwis? Aha, jeszcze odnośnie parujących (i zamarzających od środka ostatnio) szyb - macie jakieś doświadczenia z obniżaniem wilgotności w kabinie? Gazety, pochłaniacze wilgoci etc? Co najlepsze według Was? Pozdrawiam Życząc bezawaryjności w Nowym 2010 Roku TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
herson Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 w podszybiu jest taka brązowa gąbka, watolina, nie wiem jak to nazwać. Po paru latach, jest tak słaba i cienka, że może się porwać, więc ew. to mogłoby spowodować zatkanie. Popatrz z zewnątrz auta w te otwory. Co do wilgoci, przy mrozach nic nie zrobisz, natomiast gazety są dobrym rozwiązaniem ( sprawdzone u siebie ). Co do samej wilgotności, włączaj klimę, ta wysusza powietrze, a przy obecnych mrozach ok -5, działa bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmarq Posted January 2, 2010 Author Share Posted January 2, 2010 Witam ponownie, piękne dzięki za szybką i konkretną odpowiedź Herson Jeżeli chodzi o mój problem to wczoraj wydobyłem z prawej strony nawiewu coś takiego: http://i49.tinypic.com/20jka6u.jpg materiał: gąbka, dłuższy fragment 218mm, krótsze po 75mm. Mam nadzieję że nie powinienem się tym specjalnie martwić, ale jeśli to coś ważnego to dajcie znać Koledzy i Koleżanki Pozdrawiam w Nowym Roku TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
csm Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Mi to regularnie w kawałkach ta gąbeczka od czasu do czasu wypadnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.