Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Czujnik właczonych świateł

Guest doktorkidler
 Share

Recommended Posts

Guest doktorkidler

Koledzy ponownie zwracam sie o pomoc czy ktos wie co mogło sie uszkodzic albo jak naprawić czujnik informujący o tym ze swiatła mijania sa właczone, np po wyłaczeniu zapłonu gdy swiała były właczone miałem sygnał dzwiekowy a teraz nie mam z dnia na dzien cos sie sypnęło....

Guest ojciec mateusz

a sprawdzales czy wlacza ci si swialo jak otwiersz drzwi? u mnie byl problem z tym czujnikiem otwarcia drzwi. pozdr. mateusz. ps. sorki za jakosc ale pisze z telefonu.

Guest doktorkidler

No własnie nie zapala mi się switało jak otwieram drzwi od strony kierowcy ???? Wszystkie pozostałe drwi poprzez otwarcie drzwi zapala oświetlenie wewnętrzne....a wiec jakie propozycje ???

uszkodzona krańcowka otworz drzwi odkrec krancówke i ja rozbierz moze tylko w srodku nie styka ja tak mialem

Guest oczkopl7

tak jak kolega wyżej napisał jest to na 100 % wyłącznik krańcowy mam nadzieje ze wiesz gdzie się on znajduje. Prawdopodobnie Ci zaśniedział i nie rozwiera się :) Wyciągnąć przeczyścić powinno pomóc. Jak już nie pomorze no to trzeba zakupić nowy :)

P12 Jak otwieram drzwi to światło sie nie zapala w przednich i tylnych drzwiach (w bagażniku działa). Jak zostawiam światła włączone i otwieram drzwi to brzęczyk działa. No i kto mi powie co to jest? :) Ja juz 2 lata tak jeżdżę (na pewno nie krańcówki, lampki wewnątrz też są dobrze ustawione). :whistle:

• 2 weeks later...
Guest doktorkidler

wszystko ok ale w servisie zazwyczaj ceny sa bardzo zawyzone , sa tez rzeczy ktore wypada zrobic w servisie ale tutaj masz przyklad ze jest tam totalny wyzysk wciskaja ludziom scieme i baaardzo slabo znaja sei na rzeczy .

u mnie była uszkodzona jedna krancówka ta własnie w drzwiach przednich tak jak pisali koledzy koszt krancówki to jedyne 19 zł i po sprawie :D

jeszcze raz dzieki za informacje

• 4 weeks later...

brzęczyk jest przykręcony do schowka pod kierownicą. Przy prawej nodze jak odkręcisz schowek to takie coś jak przekaźnik. Nie wiem co z nimi jest ale "zawieszają się" odłącz i podłącz to bedzie działał.

No chyba ze krańcówka;)