Guest wojtekbg Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Mam do Was prosbe bo szukałem wszedzie ale nie moge znalesc. Jestem włascicielem od ponad roku Nissana Sunny N13 1.6 z 1988 r. i do tej pory nie miałem z Nim kłopotu lecz jakis miesiac temu wracajac z pracy nagle zaczał przerywac,szarpac i zgasł po czym nie odpalił tak jakby nie było paliwa. Dolałem na poczatku około 2 litrów paliwa i nadal nic.Odpalił po dolaniu ponad 6 litrów ale od tamtej pory jest przymulony. Obroty ma wysokie ale nie przyspiesza tak jak dawniej i do tego silnik zaczał głosniej chodzic tak jak by nie dawał na wszystkie gary ale daje bo mechanik sprawdzał... Dodam iz wymieniłem juz pompe paliwowa,filtr paliwa i powietrza,swiece jak i została kopułka wyczyszczona. Prosze o pomoc bo juz za cholere nie mam pomysłów co jeszcze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czyzbyroman Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Z Twojego opisu wynika,że paliwo zostało wybrane ze zbiornika prawie do zera (z zanieczyszczeniami będącymi na dnie zbiornika). 1. czy sprawdziłeś wtryskiwacz; 2. zatankuj pełen zbiornik; 3. kup dodatek czyszczący do silników benzynowych i wlej do zbiornika. roman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wojtekbg Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Tankowałem juz cały bak i nadal nic a co do wtrysku to zobacze ,moze to własnie to i jak znalazł na zbilizajace sie moje urodziny autko zrobi mi prezent Tak to jest jak na chrzczonym paliwie sie jechało i dziwnie szybko sie to paliwo skonczyło mimo pewnosci ze jeszcze kilka litrów w baku jest. A co do tego preparatu do czyszczenia to tak ze przetestuje. Dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.