Guest zeebro Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Witam Koleżeństwo, Głupi i denerwujący problem z wycieraczkami. Kiedy przesunę dźwignię wycieraczek w dół, wycieraczki pracują cały czas, a powinny być w trybie przerywanym. Mało tego, jak wracam dźwignią do góry, wycieraczki stają w dowolnym miejscu. Aby je "zaparkować" muszę leciutko przesunąć dźwignię (nie w tryb pracy przerywanej, tylko tak pomiędzy), poczekać aż wrócą na swoje miejsce i puścić dźwignię. Podobnie ze spryskiwaczami. Spryskiwacz działa, wycieraczki się uruchamiają, ale kiedy puszczam dźwignię wycieraki pracują dalej, aż do momentu kiedy delikatnie "trącę" dźwignię wtedy się zatrzymują, ale w dowolnym miejscu - znowu muszę je takimi "trącaniami" ustawić na dole. Jest to cholernie upierdliwe, szczególnie podczas prowadzenia auta. Macie jakieś pomysły? Czy jechać z tym do warsztatu? Pozdrawiam, Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 sprawdziłbym przełącznik do wycieraczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
nice-wawa Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Za taka pracę przerywana wycieraczek w P11 i P11.144 jest winny silniczek wycieraczek gdzie styki trzeba podgiąć . W P11 na 40 min roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zeebro Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 sprawdziłbym przełącznik do wycieraczek W jakim zakresie? Reszta przycisków/przełączników działa - nawet nie wiem jak się do niego dobrać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucek82 Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 nice-wawa ma rację. Miałem kiedyś podobny problem w vectrze, godzina roboty z odgięciem blaszek i miałem spokój. No chyba, że nie chcesz się bawić w naprawę - wtedy pozostaje zakup silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Domigus Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 Siemka! problem jak w temacie... Wycieraczki nie wyłączają się w trybie pracy ciągłej. Dopiero po zgaszeniu silnika wycieraczki przestają działać. Już rok temu miałem ten problem tyle że oddając Primke do elektryka podpiął coś na ostro i wycieraczki się wyłączały, tyle że chodziły tylko na jednym biegu... a skutkiem tego był w końcu spalony silniczek. Zakup używki 200 zł (szwagier zamontował) rok czasu pięknie bez problemów. Problem powrócił, z tym że dodatkowo włączając dźwignie do góry wycieraczki stają w momencie puszczenia dźwigni, więc w czasie jazdy trzeba wcelować w dół szyby aby nie były w widoczności kierowcy. Czy samo dogięcie blaszek wam pomogło na długo ? czy problem się rozwiązał ? nie chciałbym się znowu bawić w zakup kolejnej używki a nowych zamienników nie znalazłem nigdzie :/ a w nissanie pewnie drogo zawołają... Dodatkowo odkryłem że w czasie deszczu wycieraczki czasem działają normalnie bez żadnych problemów, ale później wracają do normy ... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.