Guest arturbet Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Czy zna ktoś przyczyne braku wolnych obrotów? kupiłem używany gaźnik zamontowałem i się zaczeło jak dodaje gazu to pracuje ładnie jak puszcze noge z gazu to gaśnie jak podkręce wolne obroty to strasznie nierówno pracuje ras duże obroty nagle gaśnie i musze dodawać gaz, zapodam jeszcze że jest to zwykły gaźnik od 1,4 16v z jedną kostką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ms90 Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Czy zna ktoś przyczyne braku wolnych obrotów? kupiłem używany gaźnik zamontowałem i się zaczeło jak dodaje gazu to pracuje ładnie jak puszcze noge z gazu to gaśnie jak podkręce wolne obroty to strasznie nierówno pracuje ras duże obroty nagle gaśnie i musze dodawać gaz, zapodam jeszcze że jest to zwykły gaźnik od 1,4 16v z jedną kostką U mnie był ten sam problem. Powodem był walnięty elektrozawór, tzn jak auto było zimne to jeździło lecz jak się zagrzało to na niskich gasło ale to było tylko na PB bo na LPG było ok wymieniłem ok 5 tyś km temu gaźnik i problem znikł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest arturbet Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 U mnie był ten sam problem. Powodem był walnięty elektrozawór, tzn jak auto było zimne to jeździło lecz jak się zagrzało to na niskich gasło ale to było tylko na PB bo na LPG było ok wymieniłem ok 5 tyś km temu gaźnik i problem znikł. A mugłbyś podpowiedzieć gdzie ten elektrozawur się znajduje z gury dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest been24 Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Po mojemu to zapchana któraś z dysz najprawdopodobniej od niskich obrotow czy biegu jałowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.