Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Problem z pompą paliwową

Guest piotrsobon
 Share

Recommended Posts

Guest piotrsobon

Witam Serdecznie!

Jechałem na rezerwie, zabrakło paliwa, dolałem benzyny, przejechałem około 20 km i pompa zaczęła wydawać z siebie charakterystyczne buczenie (pomruk), rytmicznie buczenie było słychać co sekundę, cyklicznie. Znów dolałem paliwa, odpalił trochę nim szarpało ale pomyślałem, że w ten sposób układ się odpowietrzy. I tak było bo objawy buczenia ustały. Po przejechaniu 19 km wjechałem na podjazd do domu zgasiłem silnik, chciałem ponownie odpalić i nic, kręci dusi się telepie na cylindrach ale zaskoczyć nie chce.

Paliwo lałem na Orlenie, zatankowałem w sumie 20 zł bo więcej nie miałem i przejechałem 36km. Nie deptałem go spokojnie jechałem.

Czy ktoś rozumie o co tu chodzi?

Z góry dziękuję za treściwe odpowiedzi! :)

Guest piotrsobon

Ale pompę od benzyniaka ciężko zatrzeć, a poza tym po tym buczeniu ona się uspokoiła, teraz tylko nie chce odpalić także myślę, że nie jest to kwestia zatarcia.

Guest donn_primerra

bo po mojemu ma za malo paliwa.. zdejmnij węzyk od listwy a bedziesz wiedział co pompuje ... czy paliwo czy powietrze.. a najlepiej to przelewowy sciągnij... bedzie wiadomo na 100%ze listwa sie napełnia

Edited by donn_primerra