Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Licznik, sterowanie lusterek, podświetlenia - co i jak ?

Guest jackC
 Share

Recommended Posts

Witam,

Wzięło mnie ostatnio na dłubanie przy mojej p10 i tak się zastanawiam... Mam wersję 1.6 LX i czy da się zainstalować sterowanie elektryczne lusterek np. ? czy są kabelki pociągnięte i wystarczy , że zamontuje przycisk i podmienie lusterka, czy jest to większy problem ? Mam licznik z zegarem zamiast obrotomierza, czy da się podmienić na wersję z obrotomierzem i jak to wszystko połączyć ??

Ponadto muszę wymienić podświetlenie sterowania szybami, oraz ogrzewaniem. Czy żarówki można diodami zastąpić, i czy warto to zrobić ??

Czy ktoś się bawił może już tak ze swoją nyską ?

może chcociaż ktoś wie jak sprawić, żeby licznik z obrotomierzem działał jeśli wcześniej miałem licznk bez obrotomierza ??

Chodzi mi o obrotomierz :)

Witam,

Wzięło mnie ostatnio na dłubanie przy mojej p10 i tak się zastanawiam... Mam wersję 1.6 LX i czy da się zainstalować sterowanie elektryczne lusterek np. ? czy są kabelki pociągnięte i wystarczy , że zamontuje przycisk i podmienie lusterka, czy jest to większy problem ? Mam licznik z zegarem zamiast obrotomierza, czy da się podmienić na wersję z obrotomierzem i jak to wszystko połączyć ??

Ponadto muszę wymienić podświetlenie sterowania szybami, oraz ogrzewaniem. Czy żarówki można diodami zastąpić, i czy warto to zrobić ??

Czy ktoś się bawił może już tak ze swoją nyską ?

może chcociaż ktoś wie jak sprawić, żeby licznik z obrotomierzem działał jeśli wcześniej miałem licznk bez obrotomierza ??

Chodzi mi o obrotomierz :)

witam kolego ja wymienilem licznik z zegarem na obrotomierz kostki pasuja tak samo jaki wtym tak i z obrotomierzem kostke z zegara wpinasz do obrotomierza i dziala.

bez żadnych dodatkowych kabelków ?

wypas :D dzięki

witam cię kolego nie potrzeba żdnych kabelków dodatkowych ta primera jest przystosowana do licznika z obrotomierzem i nie tylko jak cos to pisz może pomoge pozdrowionka:)

powiem ci ze niewiem o lusterkach wiem o obrotomierzu i jak bys chcial zderzak zalozyc z halogenami od GT to ma wyprowadzone kable pod halogeny i kostke w desce rożdzielczej pod przelacznik.reszty niesprawdzalem aha i pod klime jest przystosowany bo kumpel ma takiego samego i zakladal.

Dam napewno, ale dopiero w wakacje się tym zajmę na spokojnie... albo a maju w dlugi weekend, chociaz w tym roku wychodzi dośc krótki : /

dzieki jakbym cos zmienial to tez ci podzuce. narazie mam problem bo mi linka strzelila od licznika malotego ze kawalek utkna w silniku to niemoge dostac nowej nawet w churtowniach niema jak bys cos wiedzial to slucham propozycji. Pozdrowionka

• 1 month later...
Guest mati_s1

Ostatnio przerabiałem lusterka na elektryczne i jest z tym trochę zabawy bo nie ma poprowadzonych żadnych przewodów i trzeba to zrobić samemu. Nie miałem żadnego schematu jak to podłączyć ale się udało. Ja mam taki typ przełącznikapost-32403-1269354437,1467_thumb.jpg. Nie mam zdjęcia od strony kostki więc zamieszczam rysunek z painta:)post-32403-1269355524,4492_thumb.jpg Życze powodzenia.

• 5 months later...
Guest beben1982

a koledzy jak jest z szybami i centralnym bo rozbierałem ostatnio mojego LX-a i w słupkach znalazłem mase wtyczek tak samo w tunelu środkowym i pod radiem tylko teraz które do czego są a do ściemniacza oświetlenia deski rozdzielczej też jest wtyczka?

beben1982 jeśli masz pociągniętą wiązkę i wszystkie kostki to podpinasz i śmiga. Ja miałem tak u siebie z klimą wystarczyło wsadzić podpiąć i działa. Co do regulacji oświetlenia dechy to po lewej stronie powinieneś mieś kostkę z zaślepką. Ściągasz zaślepkę wsadzasz to od sterowania i powinno działać.