Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Wymiana zewnętrznej klamki

Guest Freemaker
 Share

Recommended Posts

Guest Freemaker

Witam!

Kilka dni temu moja żona urwała klamkę od strony kierowcy. Kupiłem sobie nową klameczkę i chciałbym ją teraz wymienić. Rozebrałem tapicerkę ale nie wiem jak w najprostszy sposób ją wymienić. Z tego co zauważyłem bez łamanych kluczy nasadkowych się nie obejdzie bo trzeba prawdopodobnie odkręcić dwie nakrętki od środka ale czy coś jeszcze?? no i ściągnąć cięgno. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

zakładam że P11 nie różni sie od P10 więc tylko te dwie śruby i cięgło a klucze nie muszą być łamane, tylko rurkowe długie, powinieneś mieć otwory w szkielecie drzwi na wysokości tych nakrętek.

Guest Freemaker

Jedną dziurę mam na wprost nakrętki a drugą niestety nie i dlatego potrzebny mi jakiś łamany klucz. Jeśli tylko te 2 nakrętki trzeba odkręcić to luzik. Myślę że sobie poradzę.:)

Dzięki za szybką odpowiedź.

Edited by Freemaker

Dokładnie tak jak 'G.Adam' powiedział.. nie potrzeba cudownych narzędzi tylko trochę spokoju i gimnastyki ręki :) ja wymieniałem 4 w swoim aby mieć pod kolor nadwozia i dałem radę a z tyłu jest gorzej niż z przodu pozdrawiam

• 2 months later...

witam

i co wymieniłeś tą klamkę?!

Nie no pewnie jeszcze nie wymienił i wsiada do auta od strony pasażera :dribble:

Edited by Sznurek

Guest barszu

Nie no pewnie jeszcze nie wymienił i wsiada do auta od strony pasażera :dribble:

haha:)pewnie tak!

a tak na powaznie, to tez urwala mi sie klameczka i kupilem nowa. jednak dojscie do tej dalszej srubki wydaje mi sie niemozliwe!

a mi nawet z ta zlamana udaje sie wsiadac normalnie od str. kierowcy tylko oblesnie wyglada samochod ze zlamana klamka;)

Musi się dać nie ma opcji takiej że się nie da , sam miałem wątpliwości co do dostania się do siłownika drzwi ale dało rady :)

Chwile trzeba pomyśleć i idzie wszystko zrobić

Guest barszu

Musi się dać nie ma opcji takiej że się nie da , sam miałem wątpliwości co do dostania się do siłownika drzwi ale dało rady :)

Chwile trzeba pomyśleć i idzie wszystko zrobić

Tak tak wiem, z tym że, teraz już się ściemniło i nic nie wymyślę przysiąde jutro po południu to może coś wymyślę.

Jednak jeżeli ktoś by miał jakiś "opatentowany" sposob to proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam