Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Primera xenon

Guest mlodykulka
 Share

Recommended Posts

Guest mlodykulka

Pytanie mam nastepujace:

Co myslicie o xenonie w P11? na allegro są takie zestawy po 400zł. Warto? Dobrze swiecą? i jakie zarówki? 6000K ?

Pozdro

Nie zakładaj badziewia, będziesz oślepiał jadących z przeciwka, a jak cie dorwie policja to ma prawo odebrać dowód rejestracyjny i dowalić mandacik za coś takiego.

• 3 weeks later...
Guest Smoczaty

Opcją jest założenie nowych kompletnych lamp (nowe w JapanMoto 2983PLN netto sztuka !! :blink: ) z układem samopoziomowania (silniczkiem) i przetwornicami ale oczywiście można w necie znaleźć taniej.

Przy ksenonach wymagane są również spryskiwacze a to już większa zabawa bo dochodzi pompka wysokociśnieniowa...

podsumowując - jeżeli ma to być zrobione tak jak Pan Bóg i Urząd Komunikacji przykazał to chyba gra niewarta zachodu

wygląda całkiem ładnie- świeci raczej kiepsko - oślepia okropnie

zamontowane w soczewkach nie oślepia

• 1 year later...

przestan stopily mi sie kable i koncowki

mam u siebie zamontowane hid-y już ponad dwa lata nic się z nimi nie dzieje.

z tego co widzę to masz p11.144 a w p11 są inne lampy.

przestan stopily mi sie kable i koncowki

Absolutnie i w żadnym wypadku nie miały prawa.

HID świeci dwa razy jaśniej a przy tym pobiera sporo prądu mniej, a wiec nie ma bata- ciepła wydzielać musi również mniej. Fizyki nie oszukasz.

Wieć jak miało się cokolwiek stopić, jeśli żarnik wydziela wyraźnie mniej energii cieplnej niż zwykła żarówka?

JAk miały się potopić kable, skoro xenon bierze mniej prądu niż zarówka?

• 2 weeks later...
Guest Kamilsr20

Tez mysle nad xenonem do p11 i mam taki pomysl kolega to juz przerabvial w innym aucie podobno nasze lampy da sie wypolerowac zeby bylo przezroczyste mowie o kawalku tutaj gdzie jest swiatlo mijania potem trzeba kupic soczewke moze byc oryginalna xenon albo bi-xenon najlepiej z oryginalnymi przetwornicami albo zwykla soczewke i kupic hidy do tego potem elektryk to popodlacza soczewke wklei zeby wszystko ladnie wygladalo dzialalo poziomowanie ze srodka itd i chodxzi super cena okolo 700 zł za wszystko przerobienie zstanawiam sie nad tym wlasnie