Guest Maugosham Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 No to mam kłopot!!! Dzisiaj kilkakrotnie odpalałam auto po dodaniu gazu gasł i tak kilka razy w koncu wyjechałam z garażu. Problem zaczal sie gdy miałam podjechać pod gore po dodaniu gazu momentalnie tracił moc pracował jak traktor. Wyczulam moment i delikatnie dodawałam gazu i podjechal. Po jakiś 200m zgasł. Teraz pytanie co to moze byc. Jutro miałam jechać do dzieciaków na ferie .......Dodam ze dwa dni temu mialam taka sytuacje ze nie mogłam ruszyć z pod pracy. Samochód kreci ale nie odpala , po przekręceniu stacyjki słychać jak pracuje pompa na holu po 100 metrach odpalił i tak do dzisiaj.Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gszymans Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Hmm, przyczyn może być wiele, u żony kiedyś tak było jak zatankowała na dziadoskiej stacji i zapchał się filtr paliwa,po wymianie wszystko OK (koszt ok. 25 filt+20 robocizna) Inny razem świece już się zużyły i trzeba było wymienić na nowe (45PLN) A co dokładnie u ciebie jest to nie wiadomo, daj znać jak znajdziesz przyczynę Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Hmm, przyczyn może być wiele, u żony kiedyś tak było jak zatankowała na dziadoskiej stacji i zapchał się filtr paliwa,po wymianie wszystko OK (koszt ok. 25 filt+20 robocizna) Inny razem świece już się zużyły i trzeba było wymienić na nowe (45PLN) A co dokładnie u ciebie jest to nie wiadomo, daj znać jak znajdziesz przyczynę dokładnie zacznij od świec czy mają iskrę czy nie są mokre (mają iskrę a suche to filtr paliwa odwrotnie świece lub przewody,może być wszystko nawet łańcuch pocieszę cie może że 2 dni temu zamarzł córce filtr paliwa (dziadoskie paliwo)i też nie można było odpalić-moze to coś w tym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maugosham Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 dokładnie zacznij od świec czy mają iskrę czy nie są mokre (mają iskrę a suche to filtr paliwa odwrotnie świece lub przewody,może być wszystko nawet łańcuch pocieszę cie może że 2 dni temu zamarzł córce filtr paliwa (dziadoskie paliwo)i też nie można było odpalić-moze to coś w tym temacie Przyczyna mojej awaraii było: 1. zamarznięte " paliwo" w filtrze co dawało efekt że samochód krecil, ale nie mogłam zapalnic. 2. brak mocy w aucie jechałam 20 -25 km/h: sprzęgło bo wymiany!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.