Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N15] zawieszenie

muchamati2

Recommended Posts

Witam mam almerke 2.0 diesel i chciałbym ja troche opuscic tak -30mm przód i tył. Bedzie juz cos widac te 30mm?? No i nie wiem czy same sportowe sprezyny wystarcza przy seryjnych amorkach?? Myslałem nad sprezynami z allegro te ,,JAMEX,, ,,MTS,, albo ,,WEITEc,, Co o tym myslicie??

Nie pomogę w sednie tematu, ale odnośnie firm. JAMEX odpuśc od razu, no chyba, że lubisz eksperymentowac.

Guest Mlody666

Na seryjnym amortyzatorze możesz uzyskać efekt twardszego zawiasu niż zamierzony, albo nawet zajechać tern amortyzator szybciej - w końcu skracasz mu skok. Osobiście uważam że najlepiej jak robić to już wszystko.

Przy takim obniżeniu już powinieneś zobaczyć różnicę, do -30mm możesz pozostać przy seryjnych amorkach oczywiscie jeśli chcesz możesz wymienić całość. Z podanych sprężyn brałbym weiteca.

No weiteca jak widac najdroższy to i chyba najlepszy ale nie chciał bym tak ze np załoze sprezyny -30mm a auto mi pujdzie -50mm no i ze załoze na seryjny amorek a on po miesiacu jazdy padnie albo ze auto bedzie pływało.

A jeszcze pytanie do posiadaczy GTI: ile fabrycznie jest obnizona GTI??? Bo jak bym zawieche wsadził od GTI do mojego 2.0 diesel??

około -10mm wersje przed liftem, po lifcie -30mm

co do obniżania ta możesz mieć jeśli kupisz jakies tańsze sprężyny w przypadku bardziej znanych firm nie powinno byc takiego problemu. Płacisz i masz towar najwyższej jakości.

Guest Mlody666

Co do włożenia zawiasu z GTI to mimo wszystko bym sobie darował - mamy cieższy przód niż GTI i mimo wszystko autko może za bardzo usiąść z przodu.

Guest fialek1987

po co ci obnizac zawieszenie w ciagniku? ;P

jak chcesz wymieniac sprezyny to lepiej wymienic od razu amorki bo te co masz padna na nizszych sprezynach

Słyszałem ze obnizenie do -30mm nie padaja amorki

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...