Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Ciężko pracujące sprzęgło 2,0 slx

koziro
 Share

Recommended Posts

Witam

Mój problem polega na tym,że wciśnięcie sprzęgła to ciężka sprawa.pedał stawia dość spory opór.w porównaniu do siostry almery to dwa światy.próbowałem smarować ramię przy skrzyni ale to nie pomogło.czy wszystkie sprzęgła w sr20 tak ciężko działają?

Guest kyniu1985

Sprawdz linke bo byc moze przez nia jest spory opór.Niewiem jak u ciebie ale ja mam primere 98rok tez 2.0, przelatane 300 tysiakow i sprzeglo chodzi lepiej niz u tescia w vw polo z 2004.

Witam

Mój problem polega na tym,że wciśnięcie sprzęgła to ciężka sprawa.pedał stawia dość spory opór.w porównaniu do siostry almery to dwa światy.próbowałem smarować ramię przy skrzyni ale to nie pomogło.czy wszystkie sprzęgła w sr20 tak ciężko działają?

Cześć,

Prawdopodobnie linka zaczyna się poddawać. U mnie sprzęgło chodzi w miarę lekko.

Przypadkiem to sprzęgło nie jest tam hydrauliczne. Może masz stary płyn hamulcowy do sterowania albo się zapowietrzyło, lub nie daj bóg siłownik cieknie.

dlaczego niedaj bóg? siłownik jak siłownik wymiana uszczelnienia i dalej lata tylko pewnie by był problem z dokupieniem tych uszczelniaczy.

hydrauliczne raczej nie

... a otierałeś maske i zaglądałeś smile.gif

oczywiście..przy skrzyni jest linka ale co tam dalej jest to nie wiem

oczywiście..przy skrzyni jest linka ale co tam dalej jest to nie wiem

Jeśli to nie będzie linka to na 90% spadła Ci z jednej strony łapa popychająca łożysko w skrzyni. Wtedy łożysko jest wyciskane nie równomiernie i ociera o obudowę stąd może być opór.

pamiętam,że kiedyś w sunym jak mi się półoś ukręciła i kawałek przegubu do zabezpieczenia środka skrzyni to składającm nasmarowałem tawotem łożysko z wałkiem zdawczym.przyniosło to pozytywne rezultaty.sprzęgło płynnie się wyciskało.tylko narazie wolałbym z linką poćwiczyć bo zwalanie skrzyni w tym mrozie kiedy nie mam dostępu do ogrzewanego garażu średnio mi się podoba hehe

Edited by koziro