nissuser Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 światła stopu świecą non stop gdy tylko światła pozycyjne (czy mijania) są włączone. dodatkowo, przy wyłączonych światłach stopu, gdy wcisnę hamulec, zapalają się światła pozycyjne, i stopu z tyłu (to ostatnie akurat poprawne :-)). pytanie - co może być przyczyną? jeżeli to jakiś czujnik, gdzie go znajdę? jak wymienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawa Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 a więc tak, ostatnio na forum primery był ten problem przerabiany... zacznij od sprawdzenia żarówek, najlepiej wymieniaj pojedyńczo bo defekt może być niewidoczny, jak to nie pomoże to sprawdź czy masz mase w lampach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICEN Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Słaba masa tylnich lamp 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rudy89 Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 A nie może to być czasem awaria czujnika, tak że się nie cofa, po puszczeniu pedału? Ostatnio mi właśnie padł, ale objawy były takie, że nie paliły się światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissuser Posted February 13, 2010 Author Share Posted February 13, 2010 tak, rzeczywiście, rozwiązanie jak z postu z primerą. jedna z żarówek była wadliwa, tj. nie była przepalona, ale po jej wymianie, problem ustąpił. dzięki za wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawa Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 MICEN na 100 % to trzeba umrzeć a z samochodami to nawet na 50% nic nie wiadomo:) ile aut tyle przypadków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kubaszka Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 MAm podobny problem tylko ze u mnie światła stopu świeca caly czas, elektryk powiedział ze to czujnik hamowania. Jak go znaleźc i czy jest to trudne do wymiany. Jestem laikiem w tej dziedzinie dlatego prosze o wyrozumiałość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cronos Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 MAm podobny problem tylko ze u mnie światła stopu świeca caly czas, elektryk powiedział ze to czujnik hamowania. Jak go znaleźc i czy jest to trudne do wymiany. Jestem laikiem w tej dziedzinie dlatego prosze o wyrozumiałość. Myślę, że odpowiedź masz w drugim poście tego tematu. Koledze pomogło, a jemu też światła stopu cały czas się świeciły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.