Felson Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Witam Poszukuję kompletnego zewnętrznego lusterka lewego (kierowcy), to pokłosie zaatakowania mojej mikry przez tira (lewy bok zniszczony). Na Allegro leży mnóstwo lusterek z demontażu ale większość z Anglików. No i pytanie, czy lusterko kompletne z Anglika będzie odpowiednie do wersji europejskiej, czy może ma inny zakres odchylenia lub inne wyprofilowanie zwierciadła? Chodzi mi lusterko manualne ze zwykłym szkłem, bez podziału na dwie osobne strefy. A może lepiej po prostu kupić nowy zamiennik w sklepie, cena podobna tzn. około 50 zł + przesyłka. I pytanie pomocnicze, czy były różnice w lusterkach w modelach przed i po lifcie (mam model 2001)? Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest miela Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 z tego co wiem jest różnica w kątach. Ja ostatnio miałem bliski kontakt ale z osobówką i lusterko poszło. Pojechałem na szrot i za 50 złotych kupiłem sobie używane od europejskiej wersji. I jak patrzyłem na allegro to te zamienniki nowe wyglądają według mnie trochę inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest majsterus Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 tak, angliki mają mniejszy kąt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabox0266 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 przy maksymalnym wychyleniu na zewnątrz będziesz widział swoją klamkę. Zrób eksperyment: usiądź na miejscu pasażera i spróbuj ustawić sobie prawe lusterko,będzie podobny efekt tak, angliki mają mniejszy kąt. Nie mają mniejszych kątów po prostu ma inne kąty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felson Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Czyli tak jak przypuszczałem, nie będzie pasować. Dziękuję wszystkim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.