Guest nightstalker Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 jak w temacie mam problem: a mianowicie gdy silnik jest zimny to postój na światłach kończy się zgaśnięciem silnika (cały czas muszę trzymać nogę na gazie co jest uciążliwe bo potrafi zgasnąć nawet przy hamowaniu). Gdy się rozgrzeje problem znika. co robić aby wyeliminować ten problem? z góry dzięki i pozdrawiam Night odświeżam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friday71 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 a jakie masz te wolne obroty przy ktorych silnik gasnie ? moze wystarczy podniesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
and_pec Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Polecam lekturę http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59518-p11-td-ganie-silnik-gdy-szybko-zdejmuje-noge-z-gazu/page__view__getnewpost Link to comment Share on other sites More sharing options...
zylozbindugi Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Cześć, ja mam to samo. Na wolnych obrotach gaśnie i żeby odpalić to muszę odrobinę gazu dać bo nie odpali. Praktycznie to trzeba cały czas trzymać go na 1000 obr, bo tylko puścić gaz to gaśnie... Czujnik położenia wału na sto procent dobry, ale i tak jeżdżę na odlaczonym czujniku bo na odlaczonym nie gaśnie tylko trochę faluja obroty i szarpie poniżej 2tys obr. Nie ma żadnych błędów, sprawdzałem. Dodam że wymieniany był słupek z głowica bo pasek rozrządu pękł... Przekładany był osprzęt, wiadomo pompa tez. Wcześniej wszystko było ok. Pomóżcie bo nie wiem co się dzieje. Pompa to zexel, 97rok primerka... Może znacie jakiegoś dobrego majstra, warsztat do 100 km od siedlec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
byczynho Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Nastawnik do regeneracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.