Guest miko Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Witam, mam problem z "odpaleniem" samochodu (Nissan Almera 1,5 benzyna, 2003 rok). Wymieniłem akumulator, problem pozostał... Usłyszałem, że może być to problem alarmu (miewałem z nim problemy)- Alarm challenger NATS. Samochód mam unieruchomiony, jak można samodzielnie WYŁĄCZYĆ alarm, jakieś zworki albo coś, i gdzie tego szukać ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzech Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Witam, mam problem z "odpaleniem" samochodu (Nissan Almera 1,5 benzyna, 2003 rok). Wymieniłem akumulator, problem pozostał... Usłyszałem, że może być to problem alarmu (miewałem z nim problemy)- Alarm challenger NATS. Samochód mam unieruchomiony, jak można samodzielnie WYŁĄCZYĆ alarm, jakieś zworki albo coś, i gdzie tego szukać ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Powinieneś na alarmie mieć kluczyk i za jego pomocą go "rozbroić" Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Powinieneś na alarmie mieć kluczyk i za jego pomocą go "rozbroić" bzdura,kluczyk jest tylko do wyłączenia syreny,a żeby wył.alarm to jest procedura.ukryty przycisk(najczęściej z lewej strony w skrzynce bezpieczników)wiem że musiałem przytrzymać przycisk kilka sekund na włączonym zaplonie przy otwartych drzwiach.ale glowy nie daję jak to było dokładnie,almerę sprzedałem i z instrukcją.ale w a.s.o. na bank ci powiedza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jaro91 Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 bzdura,kluczyk jest tylko do wyłączenia syreny,a żeby wył.alarm to jest procedura.ukryty przycisk(najczęściej z lewej strony w skrzynce bezpieczników)wiem że musiałem przytrzymać przycisk kilka sekund na włączonym zaplonie przy otwartych drzwiach.ale glowy nie daję jak to było dokładnie,almerę sprzedałem i z instrukcją.ale w a.s.o. na bank ci powiedza sprawdzał ktoś ten sposób wyłączenia alarmu?? mi czasem swiruje alarm, wszystko dziala, ale non stop swieca sie awaryjne-syrenka odlaczona z kluczyka. chce wylaczyc alarm calkowicie gdyz i tak mam odciecie zaplonu z ukrytego przelacznika-odcieta pompa paliwa i stacyjka... wiec alarm mi nie jest potrzebny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.