muchamati2 Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Witam mam pytanie odnośnie światła cofania w tino... czy wszedzie jest jedno??? Myślałem ze mi sie żarówka spaliła i rozebrałem ta lampe gdzie nie było swiatła i okazało sie ze tam nie ma nawet gniazda ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest żuczek Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Nie czytałeś najdłuższego wątku?! Był tam poruszany ten problem/temat. Wychodzi na to, że chyba wszystko zależy skąd pochodzi auto, w więksości przypadków jest tak, jak u Ciebie, czyli tylko światło wsteczne z lewej strony. Ja mam auto pochodzenia krajowego, i mam światła wsteczne w obu słupkach, i przyznam że po zmroku jest to bardzo pomocne. Jak podejrzewam, jeżeli ktoś nie ma u siebie prawego wstecznego, to wystarczy zdiąć prawy boczek/ściankę bagażnika (3 śruby), sprawdzić układ kabli na kostce, czy jest zasilanie dla wstecznego (bez zaglądania w serwisówkę, można porównać z kostką z lewej strony), jeżeli jest to wystarczy tylko kupić prawy zespół lamp wyposażony w żarówkę wstecznego, i podmienić. Jeżeli brak na prawej kostce kabli, to już trochę więcej gimnastyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tolo74 Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Lewe światło sam dorabiałem. Za tapicerką w bagażniku jest kostka z tym kablem zakończona ślepo, więc trzeba poświecic dobrą godzinkę i dobic sobie światełko puszczając ze 40cm kabla. Swiatło tym bardziej potrzebne ponieważ lampy w Tino sa wysoko umiesczone i nie oświetlają bezpośrednio blisko pojazdu za nami. Polecam zabrac sie za to ale blizej wiosny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest żuczek Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 No to chyba się z leksza zakręciłem, bo myślałem, że w Tino pojedyńcze światełko cofania to jest po lewej stronie - wychodzi na to, że jednak po prawej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tolo74 Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Podpinalem tam gdzie jest wlew paliwa -gdzies mialem tez fotki tego mechanizmu drzwiczek oraz umiejscowienie kostki elektrycznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissantino Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Podpinalem tam gdzie jest wlew paliwa -gdzies mialem tez fotki tego mechanizmu drzwiczek oraz umiejscowienie kostki elektrycznej. Potwierdzam ..... w moim Tino 2001 2,2 lampka cofania z prawej strony ( oczywiście świecąca jak drążkiem zmiany biegów pomanipuluję) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.