Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Baterie w pilocie

Missiakkuss
 Share

Recommended Posts

Witam,

Wczoraj zauważyłem, że jak jestem dalej niż 3 metry od samochodu to nie dam rady otworzyć/zamknąć zamków centralnym :( Czy to mogą być baterie w pilocie? Czy mogę samemu, bez groźby rozkodowania kluczyków wyjąć stare i włożyć nowe bateryjki do pilota?

• 1 month later...

Ja w swoim drugim kluczyku wymieniłem baterię lecz nadal nie działa...znaczy otworzyć to otworzy, ale to za 3 -4 razem, z wielkim problem, zamknąć już nie zamknie, może wina styków w pilocie, coś nie łączy. Jak Wy myślicie, pilot dany do naprawy.

Zapewne styki trzeba "zlutować", ale wymienić gumę. W jednym pilocie wymieniłem gumę, baterie i styki i chodzi jak nóweczka. W drugim tylko baterie i gumę i czuć lekki "opór" przed otwieranie/zamykaniem :(

Dokładnie jeden lut i po problemie, działa pilocik. Wymieniłem baterie, nic nie trzeba z pilotem więcej robić..

temat stary jak świat, ale nie wiem od czego to zależy ale mi osobiście pilot się rozkodował tzn. nie działał centralny i nie obeszło się bez pomocy szpeca.

Missiakkuss gdzie zaopatrywałeś się w gumy i styki do kluczyków oraz ile to kosztowało? (znalazłem gumę za 53,- z przesyłką na a...o)

No niestety nowa guma kosztuje około 55zł. Gdy ja potrzebowałem to na Allegro nie widziałem, ale w każdym serwisie z Nissana będą to mieli ... Ja musiałem wymieniać bo poprzednim właścicielem była Pani z długimi pazurkami i zrobiła dziury w gumie i poluzowała styki ;)

Przeglądałem ostatnio Allegro - koszt około 45 zł. Drogo, za kawałek gumy?

No drogo, ale jak masz uszkodzą gumę to łatwo można wyłamać/zgubić wtyki, a wtedy trzeba się jeszcze dodatkowo napracować :(

Guest woocash

Ja ostatnio na ebay wygrałem aukcje chyba 8euro wyniosło mnie to z przesyłką ale to trzeba trafić bo czasem ceny są sporo wyższe niż na alledrogo.

• 1 month later...

Kupiłem gumkę z fragmentem obudowy kluczyka za 59zł w ASO. (jest też na a...o w tej samej cenie). Myślę, ze to lepsza alternatywa od samej gumki.

Pozdrawiam