Guest MarioemP10 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 (edited) Witam.Potrzebna mi pomoc a mianowicie!! z tyłu mam wystające szpilki na felgi,nie rozbierałem tego i mam pytanie czy da się wymienić te szpilki na nowe?? Szukałem na allegro tarcz ale nie widziałem żeby jakaś była ze szpilkami. Zmieniłem tytuł. Samo stwierdzenie "potrzebna pomoc" nic nie mówi. Staraj się tak zatytułować temat, aby z niego wywnioskować w czym tkwi problem. Proszę o zapoznanie się też z regulaminem. Diabeł. Edited February 28, 2010 by Diabeł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomek8301 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Witam.Potrzebna mi pomoc a mianowicie!! z tyłu mam wystające szpilki na felgi,nie rozbierałem tego i mam pytanie czy da się wymienić te szpilki na nowe?? Szukałem na allegro tarcz ale nie widziałem żeby jakaś była ze szpilkami. Witam tarczy do p10 nie kupisz z szpilkami... musisz szukać "piasty" na którą nakłada się tarczę!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawa Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 http://moto.allegro.pl/item929400171_piasta_kola_lozysko_tyl_nissan_primera_p10_z_abs.html tu masz odpowiedź na swoje pytanie. Szpilki są w piaście a nie w tarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MarioemP10 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 A jak myślicie dało by rade w starej piaście wymienić szpilki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawa Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 prawdopodobnie by dało , a co się stało z twoimi? musisz popytać po sklepach czy wogóle można kupić, chyba że już się pytałeś, trzeba by było zdjąć piaste i wymienić tylko ostrożnie żeby nie uszkodzić pierścienia ABSu. Osobiście nie wymienialem może się ktoś wypowie co wymieniał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MarioemP10 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Mam jedną złamaną,poprzedni właściciel nie poinformował mnie o tym i jeżdżę na trzech ale wolał bym na czterech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawa Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 jakie masz hamulce z tyłu na tarczach czy na bębnach? zdejmij koło zdejmij tarcze lub beben i zobacz i zmierz jakie tam siedzą szpilki, a może coś dobierzesz w sklepie a jak nie to piasta ze szrotu i wymienisz szpilki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MarioemP10 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Mam tarcze z ABS.Dzięki wszystkim jutro zobaczę co da się zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WaldekSP16 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Witam Miałem dokładnie taki sam problem , ma P10 z 1996 z tarczami i ABS, da się to na pewno zrobić. Mi udał się to zrobić za parę złotych , kupiłem same szpilki od gościa co handluje częściami używanymi do nissanów dałem 10 zł za sztukę wymiana u mechanika trwała godzinkę. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RooS Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Szpilki są do kupienia w aso za znośne pieniądze. Numer 43222-06R61. Są wbijane więc wybijasz starą i potem wciskasz nową nakręcając dwie nakrętki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MarioemP10 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Oto mi właśnie chodziło wielkie dzięki panowie.Kupiłem primerke prawie zimom i stała na zimówka i nawet nie sprawdzałem co i jak,teraz trochę zacząłem grzebać i znajduje wszystkie mankamenty.Jeszcze raz dzięki!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts