Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Jaka średnica tarczy przy klocku o szer 129,2 mm

Guest MaciekB
 Share

Recommended Posts

Guest MaciekB

Witam

Mam w swojej Primce klocki o długości 129,2 mm i chciałbym dobrać tarcze do nich (oczywiście wymiana tarcze i klocki).

Wg katalogu IC są dwie średnice tarcz: 257 mm i 280 mm.

Która średnica będzie pasowała do mojej Primery ? (poj. 1,6; rok 1998; VIN SJNBAAP11U0187562,; wersja bez ABS)

Pozdrawiam

Maciek

Edited by MaciekB

Te mniejsze większe są od GT. Sprawdz jaką średnice masz u siebie i będziesz pewien.

Edited by Melo

Guest MaciekB

Dziękuję wszystkim za pomoc :).

Co do sprawdzania samodzielnie to gdybym miał czas to bym zdjął koło i zobaczył ale niestety choruję na niedoczas i chciałbym zamówić i szybko zamontować.

zdjęcie koła zajmuje niewiele czasu , jak się okaże że złe zamówiłeś to jeszcze więcej stracisz.

• 1 month later...
Guest MaciekB

Witam

Mam w swojej Primce klocki o długości 129,2 mm i chciałbym dobrać tarcze do nich (oczywiście wymiana tarcze i klocki).

Wg katalogu IC są dwie średnice tarcz: 257 mm i 280 mm.

Która średnica będzie pasowała do mojej Primery ? (poj. 1,6; rok 1998; VIN SJNBAAP11U0187562,; wersja bez ABS)

Pozdrawiam

Maciek

No i już wiem :). 257 mm. Szkoda że jak kupiłem to rozbiłem samochód przed wymianą :|.

Te mniejsze większe są od GT. Sprawdz jaką średnice masz u siebie i będziesz pewien.

tutaj nie zgodze sie z kolegą,ja mam autko z 99 r.i tarcze przód 280 a tył 257 mm

a jest to zwykle SR20DE 96KW/131KM wiec najlepiej pomierzyć nim sie kupi

tutaj nie zgodze sie z kolegą,ja mam autko z 99 r.i tarcze przód 280 a tył 257 mm

a jest to zwykle SR20DE 96KW/131KM wiec najlepiej pomierzyć nim sie kupi

a masz Primerę po face-liftingu bo powiem Ci, że dałeś mi do myślenia :)

WP11 2,0 benzyna tarcze przód/tył 280/278mm.

aż muszę sprawdzić bo w swoim WP11 98 rok 2 litry wymieniałem na te z P11 Gt i wydawały mi się mniejsze a, że wymieniałem cały komplet ze zwrotnicami to tak bardzo się nie wgłębiałem czy robię sobie "Syzyfową pracę" :)

moja to chatchback przed liftingiem i z tylu mam 278,wcześniej się pomyliłem i jest z lutego 99 r

a ja właśnie pracuje na sprzedaży w hurtowni motoryzacyjnej i by dopasować tarcze i klocki to po prostu zdejmowałem koła i mierzyłem bo w/g katalogu TRW nic nie pasowało,dopiero w samochodach po lifcie były zakładane większe tarcze no i w GT,myślę że to dlatego że to już prawie przejsciówka :)

moja to chatchback przed liftingiem i z tylu mam 278,wcześniej się pomyliłem i jest z lutego 99 r

a ja właśnie pracuje na sprzedaży w hurtowni motoryzacyjnej i by dopasować tarcze i klocki to po prostu zdejmowałem koła i mierzyłem bo w/g katalogu TRW nic nie pasowało,dopiero w samochodach po lifcie były zakładane większe tarcze no i w GT,myślę że to dlatego że to już prawie przejsciówka :)

w sumie może masz rację bo mój chociaż w papierach jak kupowałem to 1998 r ale rejestrację ma z marca 1999 :)

moja nyska wyprodukowana w lutym 99 r a pierwsza rejestracja we wrześniu 99r