Guest dariusz12 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 witam wszystkich forumowiczów!!! mam pytanko czy ktoś z właścicieli nissana wie coś na temat specjalnej uszczelki pod gaźnikiem w nissanie sunny 1,4 bo mechanik twierdzi posiada ona specjalny podgrzewacz i musi być oryginał a problem jest w tym że po wymianie gaźnika z tej uszczelki pod dużym ciśnienie wydostaje się płyn, nie wiem co teraz z tym fantem zrobić czy można dostać taką uszczelkę ? czy może z czegoś dorobić? co będzie się działo z tym podgrzewaczem? proszę o pomoc !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
creativesb Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Witam, wymieniałem gaźnik w swojej P10 i zrobiłem uszczelkę z czerwonego sylikonu, już 3 miesiące trzyma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dariusz12 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 nurtuje mnie ten podgrzewacz czy nie będzie mój nissan ciężej palił zimą? Dorobiłem mechanikowi uszczelkę z kręgielitu ale jej nie założył zostawił tą gumową ,dobrze że daleko nigdzie nie jechałem bo spod tej gumowej uszczelki "sikało" niemiłosiernie i trzeba będzie wyciągnąć gaźnik jeszcze raz. uszczelka z której leci jest dość gruba nie wiem jaki efekt jak założę cienką z kręgielitu nie wiem czy dawać silkon czy nie ? czy ktoś może mi coś doradzić? zastanawiam się co mechanik zrobił źle że wycieka z uszczelki płyn- słabo oczyścił czy dał zły silkon, niewiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kolec7 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 jak dajesz uszczelke to po to żeby nie babrać silikonem jak nie ma mozliwości zapodania uszczelki, to bardzo dobrze wyczyść przylgnie i uzyj dobrego silikonu (Loctite) i musi być dobrze a zimą tez nie powinno byc problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.