Guest tomink Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Czy ktoś może podpowiedzieć czy ew. jest doprowadzona instalacja do zamontowania oświetlenia tylnej kanapy? Jak na razie zrobiłem otwór i niestety kabli nigdzie w pobliżu nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kserokop Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 http://eurozvuk.ru/gallery/index.php?id=1200&page=3 Tu masz fotki Też chciałem to zrobić nawet mam lampkę ale jakoś nie było czasu. Napisz zdjąłeś całą podsufitkę, i jaka wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomink Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Dzięki za foto, pomogły przekonać się że... instalacja nie jest wyprowadzona. Mój model do Visia 2008r. W dolnej części lewego słupka szyby przedniej jest kostka, poprowadzona jest tylko wiązka lampki przedniej. Pozostaje pociągnąć z niej przewody do zasilenia tyłu. Nie trzeba opuszczać całej podsufitki, trzeba zdjąć rączkę tylną pasażera, odpiąć plastiki słupa środkowego (zaczynając od dolnego), przednią osłonę przeciwsłoneczną i osłonę słupka. Uwaga, robiąc otwór na lampkę trzeba uważać aby nie trafić centralnie na wzmocnienie dachu (widać na zdjęciach), nie zmieści się ona wtedy w podsufitkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kserokop Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Dzięki za foto, pomogły przekonać się że... instalacja nie jest wyprowadzona. Mój model do Visia 2008r. W dolnej części lewego słupka szyby przedniej jest kostka, poprowadzona jest tylko wiązka lampki przedniej. Pozostaje pociągnąć z niej przewody do zasilenia tyłu. Nie trzeba opuszczać całej podsufitki, trzeba zdjąć rączkę tylną pasażera, odpiąć plastiki słupa środkowego (zaczynając od dolnego), przednią osłonę przeciwsłoneczną i osłonę słupka. Uwaga, robiąc otwór na lampkę trzeba uważać aby nie trafić centralnie na wzmocnienie dachu (widać na zdjęciach), nie zmieści się ona wtedy w podsufitkę. Napisz czym wyciąłeś otwór na lampkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomink Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Potrzebny jest ostry nożyk, typ introligatorski (ten z wymiennymi, cienkimi, wysuwanymi ostrzami). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kserokop Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Potrzebny jest ostry nożyk, typ introligatorski (ten z wymiennymi, cienkimi, wysuwanymi ostrzami). A jak rozwiązałeś problem braku kostki bo kabelki to wiadomo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomink Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Zastosowane są pojedyncze wsuwki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.