Guest ben131313 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Proszę o radę. Mam almerę 97 2.0d. I wraz z nią mam problem z prędkościomierzem. Kidy rano ruszam w drogę wszystko jest ok po przejechaniu kilkunastu kilometrów wskazówka zaczyna falować i powoli opadać aż do zera. I już nic nie jest w stanie jej ruszyć. Po wystygnięciu samochodu i ponownym uruchomieniu sytuacja się powtarza?.? Jeżeli miał ktoś z tym problem lub podobny proszę o podpowiedź bo nie wiem co to za usterka. Z góry serdecznie dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kojak85 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Ja mam podobny problem tyle, że z analogowym licznikiem kilometrów. Próbowałem się coś tam bawić, ale nic nie wskórałem. Było na temat już parę tematów na tym forum. Generalnie ja podejrzewam zimy lut i to by mogło tłumaczyć to zjawisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mlody666 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Skoro wpływ na zachowanie prędkościomierza ma temperatura silnika to przyczyny szykał bym przy czujce prędkości obrotowej. Sprawdz obwód i na wszelki wypadek przeczyść styki zegarów. Co do analogowego licznika kilometrów to już chyba gdzieś było ustalone że to zdechnięty napęd bembenków - czy to u Ciebie nie pomogło?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
falo Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Witam Przeczytaj sobie mój post pod tym tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62043-n15-obrotomierz-i-kontrolka-check/ U mnie po tym zabiegu działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ben131313 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Dziękuję Wszystkim za pomoc i rady. I proszę o jeszcze, może kiedyś będę mógł się odwdzięczyć Jeszcze raz DZIĘKI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.