Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Sam naprawiam

Guest KOLBER
 Share

Recommended Posts

Guest KOLBER

Nie mogę znaleźć instrukcji sam naprawiam almera N16. Co prawda ten wątek już jest na forum natomiast nie działają linki... dodam jeszcze ze strony na ktorych mozna to znalezc życzą sobie opłat za sciągniecie... Jak znalazł by się uprzejmy forumowicz i mi pomogl bede naprawde wdzięczny.

A teraz druga sprawa : Maska wpada mi w wibracje na jalowym biegu... przestawilem odboje natomiast nic to nie dało, prawdopodobnie trzeba wyregulowac zamek maski. Nie ukrywam ze nie wiem jak zwiazku z tym jest to moja druga prośba.:)

No i trzecia rzecz :)) mianowicie chciałbym przeczyścic przepustnice (blokujący się pedał gazu, gdzie ona się znajduje? ;/ I jak to najlepiej zrobic pozatym ze benzyna ekstrakcyjna??

Dziękuje i pozdrawiam

Żółtodziub :D

Guest komar18

kiedyś udało mi się znaleźć i ściągnąć oryginalnego manuala serwisowego n16, ale teraz nie wiem gdzie jest ten link. książeczka jest w j. angielskim, ma 2900 stron i jest tam wszystko, każda śrubeczka, rozpisane wszystkie czynności, kolejność i sposób demontażu i montażu, wszystkie dane. cudeńko!szukaj w google "service manual almera n16".

Szkoda ze nie ma tej ksiazki w jezyku polskim, troche dziwne bo to wmiare popularne auto

kiedyś udało mi się znaleźć i ściągnąć oryginalnego manuala serwisowego n16, ale teraz nie wiem gdzie jest ten link. książeczka jest w j. angielskim, ma 2900 stron i jest tam wszystko, każda śrubeczka, rozpisane wszystkie czynności, kolejność i sposób demontażu i montażu, wszystkie dane. cudeńko!szukaj w google "service manual almera n16".

http://www.japancars.ru/cat/nissan/

Wpisujesz swój VIN i masz pełną rozkładówkę samochodu

Pozdrawiam

Witam!

Coś słabo szukacie.

http://www.nissanclub.cz/manuals.php?lang=cze&ddlb_year=2001&ddlb_model=7&ddlb_category=7&cb_ok=+OK+

Ściągnąć wszystkie pliki rar i rozpakować do jednego katalogu i macie całą serwisówkę do N16.

Pozdrawiam.

Bart.

• 3 years later...

witam mam również problem z zamkiem klapy silnika opuściłem do końca zamek a i tak klapa ma duży luz czy oznacza to że muszę kupić nowy zamek Pozdrawiam

A odbojniki gumowe po bokach wykręcałeś?

• 6 months later...

Witam wszystkich forumowiczów.

Po ostatnich deszczach z prawej strony pod wycieraczką od strony pasażera pojawiła mi się spora ilość wody (ok.3-4 litry) i nie jest to wyciek z nagrzewnicy.Filtr przeciwpyłkowy jest suchy a w dużym schowku znalazłem trochę wilgoci.Zauważyłem  że woda leci ciurkiem właśnie za schowka po blasze z prawej strony.

Dzieje się tak nie zawsze po opadach deszczu.

Jeśli ktoś miał coś podobnego to będę bardzo wdzięczny za jakieś rady bo zima idzie a auto stoi pod chmurką.Teraz szmaty podkaładam pod wycieraczkę i całą gąbke mam zawiniętą niemal na siedzisko aby nie wchłaniała wody.

Guest mirekg9

Szukaj na forum. Temat był poruszany, łącznie z fotkami gdzie leci i jak to zabezpieczyć. Będziesz musiał zdjąć podszybie to co pamiętam i zaślepić jakieś otwory odpływowe. Szukaj......