Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Fotele wymiana

Guest kokosos
 Share

Recommended Posts

Guest kokosos

Witam

obecnie posiadam w pathfinderku recznie regulowane fotele, chcialem je wymienic na elektryczne podgrzewane, czy jest taka mozliwosc bez wiekszej ingerencji w elekrtyke? szczegolnie zalezy mi na fotelu kierowcy :)

Edited by kokosos

Guest Artur5250

Głowy se nie dam obciąć, ale w swojej historii grzebałem w różnych markach aut pod siedzeniami (ciągnąc kable audio na tył)przeważnie kable i kostki były pod fotelami ino nie aktywne więc przypuszczam że u ciebie również są pociągnięte przewody i tylko wystarczy wymienić fotele i po podłączać te kostki. No chyba że z powodu kryzysu nissan zaoszczędził na kabelkach....

• 5 years later...

Na wstępie witam Wszystkich i Serdecznie Pozdrawiam....

Kochani mój "problem" dotyczy foteli w navarce. Czy znacie może jakiegoś świetnego tapicera, który może troszkę lub nawet bardziej niż troszkę wyprofilować je. Jeżeli się nie da to może wiecie jakie ewentualnie fotele z innego samochodu pasują do navary bez "wielkiego" przerabiania mocować. Jeżeli natomiast są jakieś super wygodne i wymagają przeróbek to może polecicie kogoś kto może zająć się taką sprawą. Navara jest z 2014 r.

Pozdrawiam jeszcze raz i proszę o pomoc.

• 2 weeks later...

Temat bardzo ciekawy, sam chętnie dokonałbym takiej modyfikacji lub nawet wymiany na bardziej wygodne, najchętniej wentylowane fotele :)

Często siedzę po 10 godzin za kółkiem i mój kręgosłup domaga się odrobiny komfortu. Modernizacja istniejących wydaje się bezpieczniejsza ze względu na poduszki i mocowanie, pytanie tylko czy da się coś sensownego z nimi zrobić?

• 4 weeks later...

Wbrew pozorom ... najprostsze będzie zaadaptowanie foteli z innego wózka z górnej półki ... tylko przespawanie mocowań i przeróbka wtyczek wydaje się konieczna

Za parę tygodni dojdę do tego etapu w autorskim tutorialu "3 lata z Terrano ..."

Póki co fotele już są :)

• 8 months later...

Cześć, a czy według ciebie wszystkie fotele da się włożyć do navary? Ja właśnie jestem na tym etapie teraz. Chciałem zamontować fotele od citroena c5 ale martiwe  się, że się nie zmieszczą. Jeszcze jedno, mam inną opcję. Znalazłem super fotele do navary skórzane. Moje są materiałowe, czy po wymianie moich na skórzane elektryka i wszystko będzie działać?

Nie wiedziałem, że w tylnych jest jakaś elektryka:( Dzięki za pomoc... Jeszcze jedno czy ktoś w ogóle montował do navary fotele z innego auta?