Guest el ronin00 Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Witajcie! Mam małą prośbe do posiadaczy N14 benzyna na wtrysku,czy mógłby mi ktoś zmierzyć jaka jest orginalna długość dolotu powietrza ? W moim rura jest obcięta tak ze łapie ciepłe powietrze z komory silnika,a powinno zasysać zimne.Czy jakbym podciągnął rure np za lampe to myślicie że bedzie git? Podejrzewam że dolot skrucili gaziarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rudy89 Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Dobrze podejrzewasz. W mieszalnikowych instalacjach to powszechna metoda wzbogacania mieszanki (gdy silnik gaśnie na luzie). Za reflektorem to jest jeden z 2 wlotów w dieslu. Benzynka ma pewnie wlot tuż za grillem jak to w benzynce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest momopole Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 no ja Ci powiem że mam 1,4 16v i dolot mam zaraz za lewą lampą (strona z akumulatorem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest conan_librarian Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 Też mam wlot za lewą lampą (koło akumulatora). Ciekawi mnie tylko to o skróceniu dolotu gdy gaśnie na gazie. Ja mam fabryczny dolot i założony gaz i muszę wkładać w dolot małą gąbkę żeby jeździć na gazie. Na benzynie chodzi ładnie bez gąbki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.