Guest kicak21 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Witam mam problem z obrotami.Mam Primere P10 93r 1,6 16v Benzyna/Gaz,otóż jak odpalam samochód,to nie chce mi pracowac silnik na benzynie musze sam trzymac troche wciśnięty pedał gazu to wtedy chodzi.Tak samo podczas jazdy jak przyspieszam to idzie ale jak tylko wcisne sprzeglo do zmiany biegu odrazu gasnie.Na gazie chodzi ben zarzutów.Co może być przyczyna bo na pewno nie pompka paliwa bo inaczej nie podawala by mi paliwa jak wciskam pedal gazu.Prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 sprawdź czujnik położenia wału Link to comment Share on other sites More sharing options...
and_pec Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Jakby był walnięty czujnik to by wcale nie odpalał. Raczej obstawiam przepustnicę, ale niech się wypowiedzą koledzy od Pb/LPG bo ja Traktormaniak jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 u mnie kiedyś były podobne objawy i pomogła wymiana, a może być wiele innych spraw a i jeszcze jaki gaz?? zamontowany, sekwencja?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kicak21 Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Nie zwykla instalacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 a po zgaszeniu są kłopoty z odpaleniem??, przeczyść przepustnicę i przepływomierz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.