Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jak sie pozbyc KATALIZATORA??

Guest DRAGANTA

Recommended Posts

Guest DRAGANTA

Czesc wszystkim

Mam taki problem. Moj Soniacz pali strasznie duzo a to podobno dlatego ze ma walniety katalizator, jak autko jest zimne to chodzi ladnie rowno ale jak tylko sie nagrzeje to obroty faluja. Niedawno co go kupilem wiec...mysle o wprowadzeniu kilku znian. Chcialbym pozbyc sie katalizatora i sondy ale czy to mozliwe i skuteczne ?? czy wystarczy wymienic tylko kolektor i dac strumienice zamiast kat ?? Bo taki mam plan ale nie wiem czy to jest wogole wykonalne i skuteczne :) Moze probowal juz ktos czegos takiego i moglby mi podpowiedziec ??

Ogolem to mam w planach wymienic caly u. wydechowy <kolektor + strumienica + wydech spotrowy> i dolot na stozek ale wole sie najpierw poradzic :)

Dane mojego autka:

Nissan Sunny 1.4 16v

gaznik

3-D

benzyna

12.1991r

Guest Świecianin

Czesc wszystkim

Mam taki problem. Moj Soniacz pali strasznie duzo a to podobno dlatego ze ma walniety katalizator, jak autko jest zimne to chodzi ladnie rowno ale jak tylko sie nagrzeje to obroty faluja. Niedawno co go kupilem wiec...mysle o wprowadzeniu kilku znian. Chcialbym pozbyc sie katalizatora i sondy ale czy to mozliwe i skuteczne ?? czy wystarczy wymienic tylko kolektor i dac strumienice zamiast kat ?? Bo taki mam plan ale nie wiem czy to jest wogole wykonalne i skuteczne :) Moze probowal juz ktos czegos takiego i moglby mi podpowiedziec ??

Ogolem to mam w planach wymienic caly u. wydechowy <kolektor + strumienica + wydech spotrowy> i dolot na stozek ale wole sie najpierw poradzic :)

Dane mojego autka:

Nissan Sunny 1.4 16v

gaznik

3-D

benzyna

12.1991r

Wjeżdżasz na kanał .Odkręcasz kata najlepiej przeciąć go na pół ( ja tak zrobiłem przy swoim ) wyrzucasz całe to badziewie ( u mnie był ceramiczny ) składasz do kupy i migomatem spawasz do okoła . Następnie przykręcasz spowrotem pamiętając o nowych uszczelkach oczywiście ( ja zastosowałem dodatkowo silikon wysokotemperaturowy -brązowy ) . Ot cała filozofia. Cudów po tym zabiegu nie będzie ale jakaś tam różnica jest lepiej się zbiera .

Guest DRAGANTA

A moze orientuje sie ktos czy powinna byc jakas roznica przy pracy silnika jak odlaczam przewod od sondy ??

Guest nol152

Jak juz masz wyciac kata to obydwa pod kolektorem wydechowym i posrodku samochodu odkrecasz tlumik wszystko ze srodka wystukujesz przy odloczonym tlumiku dajesz gazu az ci syf wyleci i rura!! ze 2-3km wiecej

Guest nol152

ze spalaniem no coz powinien palic mniej bo silnik szybciej wypuszcza spaliny i sie nie dlawi ma po prostu troche lzej.ale w praktyce spali ci z litr wiecej

Guest adek19

ja mam wywalony, wsadzona rura 2,5'' z tego co pamietam, spalanie spadło i jakby elastyczniejszy samochod

dzwiek tłumika sie troche zmiena, jest bardziej metaliczny

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...