fugas123 Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Witam Drodzy forumowicze zwracam się do was z prośbą o pomoc a mianowicie potrzebuje informacji na temat wymiany silnika ,która mnie niestety czeka w mojej maximie qx 97r. Chodzi mi dokładnie o to czy da radę przełożyć sam sinik 2,0 V6 VQ20 w automacie do takiej samej maxi tylko z manualną skrzynią? Proszę doradźcie czy jest to do zrobienia i czy nie pojawią się problemy podczas mocowania manualnej skrzyni biegów?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przedszkolak Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Prawdopodobnie tak , jednak spytałbym w serwisie. To nic nie kosztuje, a można się upewnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VQPower Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 spokojnie mozesz wsadzic manuala, jednakze bedziesz potrzebowal kupe extra gratow Link to comment Share on other sites More sharing options...
fugas123 Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Co jakich mase extra gratów ??? Mógłbyś troszkę więcej na ten temat się wypowiedzieć ? Słuchaj ja mam w swojej maxi QX 2.0 24v manuala chodzi mi o to że wyprółem z niej silnik, który mi padł a dokładnie jebnoł wał korbowy i poszukuje teraz do niej drugiego silnika bo w naprawe niezamieżam się bawic i takowy znalazłem jeszcze niewymontowany w aucie , które śmiga tyle tylko że jest to Qx 2.0 w automacie i z tym właśnie zwracam się do was o pomoc i informacje Czy zdemontowany z niej silnik bedzie pasował do mojej maxi z manualną skrzynią ?? Tzn.przekładka i mocowanie koła zamachowego, sprzegła,mocowanie obudowy skrzyni itp. Czy zgram to wszystko w całość i czy niepojawią się czasem jakieś problemy. Proszę o pomoc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibiboa Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Witam Nic nie musisz mieć. Wymieniałem silnik 3.0 w A32 QX 97', więc na allegro kupiłem silnik który pracował z automatem i wsadziłem do swojej maximy ze skrzynią manualną bez żadnych problemów i części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przedszkolak Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Witam Nic nie musisz mieć. Wymieniałem silnik 3.0 w A32 QX 97', więc na allegro kupiłem silnik który pracował z automatem i wsadziłem do swojej maximy ze skrzynią manualną bez żadnych problemów i części. Bardzo rozsądna odpowiedź, dobra rada nie kombinujcie z przekładkami. Niby ten sam silnik, ale osprzęt robi dużą różnicę i będą powstawały błędy, niedopasowania, a potem kłopoty. Jeśli macie automat, można wymieniać silnik od automata i manuala, ale poczytajcie na forum o zmianie automatycznej skrzyni na manualną - czy to się to opłaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibiboa Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Bardzo rozsądna odpowiedź, dobra rada nie kombinujcie z przekładkami. Niby ten sam silnik, ale osprzęt robi dużą różnicę i będą powstawały błędy, niedopasowania, a potem kłopoty. Jeśli macie automat, można wymieniać silnik, ale poczytajcie na forum o zmianie automatycznej skrzyni na manualną - czy to się to opłaci. Panowie są dwie opcje wymian: 1. zmiana skrzyni (automat na manualną czy odwrotnie)silnik pozostaje - potrzebne są części i wiedza > niż elementarna. 2. zmiana silnika (skrzynia pozostaje ta sama) - zero części tylko przekładka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fugas123 Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Dziękówki Panowie za informację W końcu po dość długim postoju Maxi otrzymała drugie serducho i została reanimowana Autko już śmiga ,Silnik pracuje jak pszczółka a i satysfakcja jest wielka,że udało się zrobić to samemu Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przedszkolak Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Gratuluję i biję czołem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.