Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Spalanie w GTI

Guest BarmaAan
 Share

Recommended Posts

Guest BarmaAan

Powiedzcie mi proszę koledzy, ile trzeba liczyć spalania w N15 GTI przy cięższej nodze?:)

Bo zakochałem się w GTI ale boje się że nie narobie do baku:(

Guest zielony258

ja mam p11 w gt i w zime nie wierzyłem ze tyle może samochód spalić za 50zł robiłem gdzieś 80-85 km a teraz o dziwo robie 130-140 i cieszy mnie to :)

Mi 1.4 pali 9.5 w Warszawie :whistle:

Guest bociexxx

Dodam od siebie, mi 1.6 90 kucy po miescie spokojnie 9-10 pali... 12 litrów leje ~50zł i cos po 120 przejechanych kilosach albo 130 zapala sie rezerwuar, a przycisne w sumie rzadko, tak to do 3 tysiecy smigam <_<

Guest zigirin

Dodam od siebie, mi 1.6 90 kucy po miescie spokojnie 9-10 pali... 12 litrów leje ~50zł i cos po 120 przejechanych kilosach albo 130 zapala sie rezerwuar, a przycisne w sumie rzadko, tak to do 3 tysiecy smigam <_<

Mogę powiedzieć, że na pełnym baku przy umiarkowanej jeździe, robię 520 km i zapala się rezerwa, a jak wiadomo w momencie jak się zapali zostaje jeszcze benzyny na około 50 km. Spokojnie 560 na 50 litrowym baku się pojedzie- jazda w Warszawie i okolicach. W trasie na jednym baku 740 km zrobiłem. Zimą troszkę więcej idzie, ale to wiadomo.

Guest Tricu

Mojemu ziomkowi gti 140koni paliła jak cisneliśmy w mieście to do 15 litrów ;) Ale nie miały startu inne samochody :D

Guest satanic_mantra

moja gti w mieście, gdy pocisnę, to minimum absolutne 11-12 litrów. Ale frajda jest pierwsza klasa. Przy normalnej jeździe zejdziesz spokojnie poniżej 10.

Edited by satanic_mantra

Guest _borewicz

Gdybyś rozważał wersję z LPG to przy sekwencji GTi w trasie łyka 10l, miasto po emerycku 12l, przy dynamicznej miejskiej jeździe i częstych korkach 14,5l.

Guest satanic_mantra

A 1 przykazanie? "Almery Gti gazował nie będziesz...":D Aż tak tragicznie nie ma, byś musiał posuwać się do tak drastycznych metod:) Chyba, że będzie "deptał" jej non toper, w co nie chce mi się wierzyć.

Guest Mlody666

Gdybyś rozważał wersję z LPG to przy sekwencji GTi w trasie łyka 10l, miasto po emerycku 12l, przy dynamicznej miejskiej jeździe i częstych korkach 14,5l.

OMG jak można zrobic taką krzywdę i zgazowac GTI!! No ale cóż widziałem już kiedyś zgazowanego mustanga rocznik 68 więc już nic mnie nie zdziwi :|

Guest lukas.nis

Siemka.

Mój Sunny N14 GTi poniżej 10L benzyny nieschodzi. :lol: ,a przy pełnym ogniu 15 L to norma :D

Edited by lukas.nis

Guest BarmaAan

Dzięki Panowie! Gazować nie będę, bo by mi serce pękło... Jakoś damy radę, chodź noga ciężka^^

SZEROKOŚCI I PRZYCZEPNOŚCI!:)

Temat wyczerpany. Zamykam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...