Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] przekaźnik klimatyzacji

Guest piobar
 Share

Recommended Posts

Guest piobar

Witam-dzisiaj zauważyłem,że po włączeniu klimy nie uruchamia się sprężarka więc powietrze nie jest schłodzone wystarczająco mocno-czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się bezpiecznik i przekaźnik klimatyzacji-a jak będzie dysponował zdjęciem to będzie moim idolem :)

z tego co pamietam, bezpiecznik jest w skrzynce przy kierownicy, ale ktory to jest, to juz musisz dojsc po rozpisce naklejonej na klapke schowka.

o ile mowimy o n16, jak to wyglada w 15 to nie wiem

Edited by sredstvom

• 2 years later...
Guest maniek1505

Mam ten sam problem co kolega, pomoże ktoś?? czy ten bezpiecznik od klimy to ten sam co od prędkośći nawiewu??;>

Guest maniek1505

Dzięki wielkie, do benzyny 1,5 90km będzie tak samo?? Jak wejść tam żeby były rozpisane wszystkie nazwy??

Guest maniek1505

Koledzy, wczoraj trochę pogrzebałem, pomierzyłem i opowiem wam jaka jest moja obserwacja, Mianowicie po włączeniu AC w kabinie, wentylatory się załanczają ale nie kompresor(po dodaniu dodatkowego + na kompresor załancza się), prąd na bezpiecznikach w kabinie dochodzi, do bezpiecznika w komorze silnika też, nie dochodzi do przekaźnika. Wiecie jak idzie prąd od akumulatora do stacyjki, od stacyjki do przełącznika, potem bezpieczniki, przekaźnik i kompresor czy jakoś inaczej, może ktoś się orjętuje ??

• 1 year later...

Przekaźnik od klimy w modelu po lifcie jest pod maską w skrzynce nad kołem po stronie pasażera

Przekaźnik od klimy w modelu po lifcie jest pod maską w skrzynce nad kołem po stronie pasażera

U mnie przed liftem również tam się znajduje.

Guest neoextasy

a wiecie może który jest od klimy? Wiecie może też gdzie znajduje się czujnik ciśnienia układu klimy w 2.2DI? 

Pozdrawiam

Koledzy macie może schemat instalacji elektrycznej klimatyzacji n16 2.2DI??

W necie wszystkie linki są nie aktywne ;/