Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Klocki hamulcowe

nunu85

Recommended Posts

Witam

Mam krótkie, acz rzeczwe pytanie:

Czy wszystkie almerki n16 (a przynajmniej te poliftowe) mają takie same klocki hamulcowe?

Czy raczej w zależności od silnika/rocznika/przypadku istnieją różnice?

Nom od silnika to napewno bo masz inne od benzyny i diesela a rocznik to nie wiem.

Z tego co pamietam to do N16 występują tylko dwa rodzaje klocków.

Z tego co pamietam to do N16 występują tylko dwa rodzaje klocków.

w zależności od?

I tego właśnie niewiem, jak kupowałem klocki do n16 to nie pasowały były pare mm mniejsze i nie miały takiego wycięcia, natomiast jak wziołem stary klocek to dopasowali od P11 a tak wogóle jak kupowałem równierz tarcze (w IC) to powiedzieli że są trzy rodzaje (chodzi o średnice), więc nie jestem w stanie ci tego wyjaśnić może było dwuch producentów systemów hamulcowych do N16.

Guest klawinski

A mi w jednej hurtowni powiedzieli ze dla mojej wersji sa dwa rozne rodzaje klockow na przod, w innej, ze sa rozne tarczer na przod, w innej ze klocki na tyl sa rozne, a w sklepie gdzie kupilem powiedzieli ze roznice sa zaleznie od posiadanego ABS-u i tak mi dali caly zestaw, ze klocki na tyl nie pasowaly ;/ tak wiec sam nie wiem od czego to zalezy. Na wszelki wypadek biorac klocki wez pod uwage mozliwosc wymiany.

Guest niunia

z tego co ja się dowiedzałam to róznica jest taka, że są do wersji z ABS i bez (ja potrzebowałam bez abs)...

pzdr anna

Witam

Ja zrobiłem tak.

Wszedłem na stronę http://www.japancars.ru/cat/nissan/ wpisałem tam VIN swojej Almerki

Najpierw pokazały sie dane podstawowe auta.

Pokazał sie wykaz wszystkich podzespołów mojego samochodu.

Информация:

VIN: SJNFBAN16U01-7****

Модель: FATALEFN16EGA-ABGB

Название: ALMERA UK MAKE

Серия модели: N16E

Дата выпуска: 04.2001

BODY: 5 DOOR HATCH BACK

ENGINE: QG18DE TYPE ENGINE

AREA: CENTRAL EUROPE SPEC

POWER:

GRADE: EP2 TYPE

TRANS: 5-SPEED MANUAL TRANS

Код региона: EL1

Внешний цвет: KL0

Внутренний цвет: K

Oczywiście gwiazdki dałem sam hahaha

Wchodząc głąbiej w budowę auta znajdujesz potrzebne informacje

Oczywiście sa to numery części ale otwieram google wpisuje nr części i cos tam zawsze znajduje . Ja znalazłem tak swoje klocki.

Jak na razie nie zawiodłem sie na tym sposobie.Jak chcesz mieć 100% pewności to niestety demontaż i pomiar klocków.

Powodzenia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...