wlad69 Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 witam! jak w temacie-zamierzam wymienić fabryczne radio na standardowe z mp3.nie mam pojęcia jak zabrać się za demontaż fabrycznego radia tak aby nie zepsuć czegoś innego przy okazji.czy ktos przerabiał ten temat i może podrzucić jakieś uwagi?z góry wielkie dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 (edited) są 2 otwory wkładasz tan druty i wyciągasz radio to takie zatrzaski jak w innych radiach, chyba blaupunkt ma podobnie także powinny widelce pasować, do kupienia w sklepach elektronicznych, ale po co zmieniać jak możesz dokupić transmiter za 30 złociszy i jest ok ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item960478406_transmiter_mp3_lcd_fm_sd_usb_8gb_pilot_full_wersja.html działa bez zarzutu Edited March 28, 2010 by DINO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlad69 Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 są 2 otwory wkładasz tan druty i wyciągasz radio to takie zatrzaski jak w innych radiach, chyba blaupunkt ma podobnie także powinny widelce pasować, do kupienia w sklepach elektronicznych, ale po co zmieniać jak możesz dokupić transmiter za 30 złociszy i jest ok ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item960478406_transmiter_mp3_lcd_fm_sd_usb_8gb_pilot_full_wersja.html działa bez zarzutu dzięki za podpowiedz! co do transmitera-również mam,ale jednak w moim slychać delikatnie taki przydzwięk czy jak to nazwać.a radyjko mam z poprzedniego auta,tak że wydatek to tylko panel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truedomel Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 (edited) witam! jak w temacie-zamierzam wymienić fabryczne radio na standardowe z mp3.nie mam pojęcia jak zabrać się za demontaż fabrycznego radia tak aby nie zepsuć czegoś innego przy okazji.czy ktos przerabiał ten temat i może podrzucić jakieś uwagi?z góry wielkie dzięki! A ,że tak zapytam to to radyjko ze zmieniarką czy bez? No i może jakaś cena by się przydała,no chyba ,że za darmo? Ale mi humor z rana dopisuje No bo chyba na sprzedaż będzie tak myślę. Edited March 29, 2010 by truedomel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
and_pec Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Po co widelec.Nie ma takiej potrzeby Wkładasz drut, wkład od długopisu lub długą zapałkę w otwory w radiu (2) aż usłyszysz pyknięcie (albo i nie jak nie zostały zablokowane zapadki) Łapiesz radio za kieszeń kasety i wyciągasz energicznym ruchem. Do wymiany dokupujesz ramkę, przycisk awaryjnych i wtyczkę/adapter do nowego radia.Jednak koszt tego emitera czy jak mu tam jest znacznie tańszy, tylko jakoś mi się zdaje że za 18 zeta to to jest jakieś chińskie gówno spod krzaka. DINO jak długo to użytkujesz i jak oceniasz produkt.Jaką masz tam kartę (producent) i na jakiej fali nadajesz .Może ma to znaczenie, nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 karta kingstona, fale pierwsze z podanych chyba 8... coś tam, nie narzekam melomanem nie jestem, auto służy mi do jazdy a nie słuchania muzy na wysokim poziomie hehe czyli swoją rolę spełnia, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlad69 Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 A ,że tak zapytam to to radyjko ze zmieniarką czy bez? No i może jakaś cena by się przydała,no chyba ,że za darmo? Ale mi humor z rana dopisuje No bo chyba na sprzedaż będzie tak myślę. to niestety anglik...i bez zmieniarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 a, że tak się zapytam co za problem z tymi anglikami??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
and_pec Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 (edited) inaczej wycięta ramka radia różnice na fotkach Edited March 29, 2010 by and_pec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 a to Ok ale ogólnie to fafa normalnie tylko nie pasuje anglik do europy, a samej ramki nie można przełożyć?? że tak się spytam, jak ktoś demontował radio bo miał spalone albo nie chciał to może ma na zbyciu zatrzaski do tego radi ja mam połamane i radyjko cały czas trochę odstaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts