Guest Wania Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 (edited) Witam, napisałem już taki temat w dziale elektryka samochodowa, ale zerowy odzew, nie wiem czy zbyt mało osób tam zagląda czy co, czy może nikt się nie spotkał z podobnym problemem. Ostatnio zwróciłem uwagę, że nie pali się kontrolka od niezapiętych pasów bezp. od czasu kiedy mam auto nigdy się nie zapaliła. Przy ruszeniu z niezapiętymi brzęczek też nie działa. Gdzie umiejscowiony jest czujnik odpowiadający za tę kontrolkę? dzięki za wszelkie rady. Przeszukałem forum pod kątem tego typu problemu i nic nie znalazłem, jeśli nie zrobiłem tego wystarczająco dobrze, proszę o link do tematu. Mam nadzieję, że może tu znajdzie się jakaś dobra dusza, która pomoże Mam nadzieję, że moderatorzy nie ukamienują mnie za podobne tematy w dwóch działach. Edited March 29, 2010 by Wania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest klawinski Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Kontrolka od pasow czy od air baga??? Jak od poduszki to sie nie martw tylko przeszukaj forum i dowiesz sie jak sie tego pozbyc za darmo lub pare groszy:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wania Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Właśnie nie od air bag'a tylko od durnych pasów, niby nic ale drażni mnie sam fakt że coś w autku nie działa jak powinno także nadal czekam na pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pablo89ns Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 kolego mam ten sam problem na desce jest kontrolka ale tak jak u ciebie zero reakcji podobno po przekroczeniu 25 km/h powinien byc sygnał u mnie tego nie ma szukałem bezpiecznika ale niestety nie znalazłem i tez zastanawiam sie co jest sasiad tez ma ten sam model i tez ten sam problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 kontrolka jest,ale bez żarówki, nie ma maty na siedzeniach,która załącza kontrolkę pasów.Sprawdzałem przewody przy siedzeniach, tylko są od poduszek(kostki z dwoma przewodami)było by więcej przewodów,gdy by były maty od pasów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkek1912 Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Witam. Odświeżę trochę temat. Też niedawno wyczytałem w instrukcji polskiej, że jest brzęczek powyżej 25 km/h i świecąca kontrolka pasów. Zacząłem więc grzebać w manualu i w dziale EL około strony 150 znalazłem opis dla hatchbacków z VINami przed jakimś tam numerem i po jakimś tam numerze. Co ciekawe w przypadku kontrolek obok zegarów nie ma słowa na temat kontrolki zapinania pasów i brzęczyka. W sedanie jest opis. Z ciekawości odkręciłem zegary i patrzę. Mam żarówkę pod tą kontrolką, ale też mi się nie świeci, ani żadnego brzęczyka. Zastanawiam się czy w ogóle były hatchbacki z tym gadżetem. Odświeżam temat bo pasowałoby wiedzieć czy ktoś w ogóle ma to działające. Niemożliwe by w manualu zapomnieli w ogóle o tym napisać. Być może jest, a ja przegapiłem. Czy ktoś poratuje i zna odpowiedź na to zagadnienie? Pozdrawiam wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konstruktor Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 U mnie zapala się kontrolka przy zapłonie i zaraz gaśnie potem jak nie zapne pasów nie świeci się ani nic nie brzęczy.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 U mnie zapala się kontrolka przy zapłonie i zaraz gaśnie potem jak nie zapne pasów nie świeci się ani nic nie brzęczy.. To jest chyba kontrolka od poduszki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konstruktor Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 No nie no jest ludzik z pasem na czerwono Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Mniej więcej taki: ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konstruktor Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 (edited) Nie gość siedzi do mnie przodem i ma pas pociągnięty po piersiach Edited November 14, 2010 by Konstruktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 zarzuć fotką jak możesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konstruktor Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 znalazłem tu http://www.album.astral.pl/album/index.php?action=show_big&gall_id=&alb_id=4533&foto_id=1&off=0&search_exp=&order=title&user_albums=1&album_pass=&prev=0&next=0 ledwo widać ale jak się przyjrzysz to siedzi gość do Ciebie przodem i ma pas na piersiach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 O to przygladne sie jak to u mnie wyglada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
specjal Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Witam, w moim przypadku kontrolka gaśnie po 3-5 sekundach. Brak świecenia i brzęczka powyżej jakiejś prędkości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Sprawdziłem, u mnie w tym miejscu co podane na zdjęciu jest miejsce na kontrolkę świec żarowych (nie świeci bo mam benzyne). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jocke Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 (edited) Witam, wczoraj zaczęła mi migać kontrolka pasów (N16 po lifcie) Strasznie to denerwujące bo miga bez przerwy, próbowałem zapinać i wypinać wszystkie pasy i bez rezultatu, może to komputer wygenerował błąd, a jak tak czy da się samemu go wykasować? Proszę o radę co z tym fantem zrobić Poradziłem sobie Edited June 4, 2012 by Jocke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts