Guest Pstachu Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Witam wszystkich miłośników marki Nissan. Od niedawna moja żona jest szczęśliwą posiadaczką Nissana Micry z 2001r. (pozostała wierna marce - poprzednio Sunny). Problem jest następujący: dźwignia zmiany biegów nie wraca do linii 3-4, tzn. po wrzuceniu biegu 1 lub 2 pozostaje na linii tych biegów. Od 5 i R wraca do pozycji 3-4 bez problemu. W zasadzie nie jest to awaria uniemożliwiająca eksploatację ale... Miał ktoś z grona forumowiczów taki problem? Jak go rozwiązać? Czy jest potrzeba rozbierania skrzyni? Samochód stał ponad 6 m-cy więc może poczekać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Humvee Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Witam wszystkich miłośników marki Nissan. Od niedawna moja żona jest szczęśliwą posiadaczką Nissana Micry z 2001r. (pozostała wierna marce - poprzednio Sunny). Problem jest następujący: dźwignia zmiany biegów nie wraca do linii 3-4, tzn. po wrzuceniu biegu 1 lub 2 pozostaje na linii tych biegów. Od 5 i R wraca do pozycji 3-4 bez problemu. W zasadzie nie jest to awaria uniemożliwiająca eksploatację ale... Miał ktoś z grona forumowiczów taki problem? Jak go rozwiązać? Czy jest potrzeba rozbierania skrzyni? Samochód stał ponad 6 m-cy więc może poczekać? Musisz wejść pod auto , nad katalizatorem jest taka blacha przymocowana na 5 śrub , odkręcasz je i odsuwasz blache do tyłu w kierunku tłumika końcowego , ukaże ci się wtedy cały mechanizm lewarka , pierwsze co zauważysz ta taką srebrną sprężyne , podejrzewam że ona ci właśnie spadła , pękła albo poprostu już się naciągła . Nowa w nissanie kosztuje 50zl , ja dopiero co ją wymieniałem i lewarek działa jak nowy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pstachu Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Dziękuję za odpowiedz. Po Świętach zabieram się za robotę. Już po wszystkim tzn. odkręciłem ww. osłonę i ujrzałem zerwaną sprężynę. W związku z tym że ogólny jej stan był dobry (przetarła się na mocowaniu) delikatnie odgiąłem jeden zwój, zrobiłem nowe "uszko", założyłem i lewarek zmiany biegów pracuje jak marzenie. Do całej operacji potrzebny był kanał i dobra oczkowa dziesiątka. Jeszcze raz dziękuje koledze Humvee za podpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.