Guest grzesiek31 Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Witam. Wie ktoś może gdzie szukać masy do oświetlenia wewnętrznego w Primerze P12. Gdy zapalam oświetlenie wewnętrzne to zamiast zapalenia lampek zapala się sygnalizacja otwarcia drzwi. Pomocy !!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest G.Adam Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 a zerknij czy masz dobre bezpieczniki, a jak otworzysz drzwi to zaświeca się oświetlenie wewnętrzne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grzesiek31 Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Właśnie o to chodzi że jak otworzę dzwi to też nie świeci się oświetlenie wewnętrzne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest G.Adam Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 (edited) no to na 99% to bezpieczniki, masa do oświetlenia wewnętrznego podpina się przez styki w drzwiach, a jeżeli kontrolka od otwarcia drzwi działa po otwarciu drzwi to znaczy że czujniki w drzwiach są sprawne, więc to musi być brak plusa. Edited March 30, 2010 by G.Adam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grzesiek31 Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 a gdzie są bezpieczniki bo te z lewej strony kierownicy i te pod klapą silnika koło aku są na 100 sprawne. a oświetlenie nie działa i nie działa oświetlenie stacyjki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest G.Adam Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 a sprawdź jeszcze raz bezpiecznik 10A room light Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal801 Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Ja to bym sprawdził na sam początek czy żarówka jest dobra p potem sprawdził styki w samej lampce bo się odginały i śniedziały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimm Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Jak nie działa podświetlenie deski i lampki na podsufitce to jak G.Adam napisał, na pewno jest bezpiecznik, sam miałem ten sam problem gdy radyjko montowałem, trach i w środku ciemno. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grzesiek31 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Witam Dzięki wszystkim za mądre rady przydały się. Już oświetlenie świeci spalił się bezpiecznik i były zaśniedziałe blaszki łączące się z żarówkami. Jeszcze raz dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tejlo12 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Witam. Mam podobny problem w mojej Primerze p12 wymieniłem żarówkę w oświetleniu kabiny , która się zapala w trakcie otwierania drzwi , na ledową . Paliła się normalnie , ale po pewnym czasie pali się tylko ,gdy włączę ją przyciskiem , a w trakcie otwierania drzwi nie zapala się i brak oświetlenia w drzwiach ( bezpieczniki są sprawne !). Czy miał ktoś podobny problem - proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimm Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Włączniki krańcowe na słupkach sprawdziłeś? Mógł gumowy kapturek odejść, wdarła się wilgoć i problem gotowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts