Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Masa oświetlenia wewntrznego (P12)

Guest grzesiek31
 Share

Recommended Posts

Guest grzesiek31

Witam.

Wie ktoś może gdzie szukać masy do oświetlenia wewnętrznego w Primerze P12. Gdy zapalam oświetlenie wewnętrzne to zamiast zapalenia lampek zapala się sygnalizacja otwarcia drzwi.

Pomocy !!!!!!

Guest G.Adam

no to na 99% to bezpieczniki, masa do oświetlenia wewnętrznego podpina się przez styki w drzwiach, a jeżeli kontrolka od otwarcia drzwi działa po otwarciu drzwi to znaczy że czujniki w drzwiach są sprawne, więc to musi być brak plusa.

Edited by G.Adam

Guest grzesiek31

a gdzie są bezpieczniki bo te z lewej strony kierownicy i te pod klapą silnika koło aku są na 100 sprawne. a oświetlenie nie działa i nie działa oświetlenie stacyjki

Ja to bym sprawdził na sam początek czy żarówka jest dobra p potem sprawdził styki w samej lampce bo się odginały i śniedziały.

Jak nie działa podświetlenie deski i lampki na podsufitce to jak

G.Adam napisał, na pewno jest bezpiecznik, sam miałem ten sam problem gdy radyjko montowałem, trach i w środku ciemno.

Powodzenia

Guest grzesiek31

Witam

Dzięki wszystkim za mądre rady przydały się. Już oświetlenie świeci spalił się bezpiecznik i były zaśniedziałe blaszki łączące się z żarówkami. Jeszcze raz dziękuję

Witam.

Mam podobny problem w mojej Primerze p12 wymieniłem żarówkę w oświetleniu kabiny , która się zapala w trakcie otwierania drzwi , na ledową .

Paliła się normalnie , ale po pewnym czasie pali się tylko ,gdy włączę ją przyciskiem , a w trakcie otwierania drzwi nie zapala się i brak oświetlenia w drzwiach ( bezpieczniki są sprawne !).

Czy miał ktoś podobny problem - proszę o pomoc.

• 2 weeks later...

Włączniki krańcowe na słupkach sprawdziłeś? Mógł gumowy kapturek odejść, wdarła się wilgoć i problem gotowy.