Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wlew gazu - gdzie umiejscawiacie???

romanoxx
 Share

Recommended Posts

Witam

Gdzie umiejscowić wlew gazu w N16 1,5 PB tak aby nie był widoczny????? Gdzie macie założone wlewy w N16???? Jeśli macie jakieś ciekawe rozwiązania mile widziane foto na romanoxx@op.pl

ja mam we wlewie PB i jest OK co prawda inne auto ale....

Guest el ronin00

Siemka Paweł!Ja ma umiejscowiony w zderzaku,z tym ,ze dyskretnie od dołu przez co niewidoczny i nie straszny mi zakaz na podziemnym parkingu Cerrfura :)

Moda przyszła na montowanie obok PB za kryty klapką ale czy to ma sens i jest takie funkcjonalne to bym sie kłócił wysiadaj z auta otwieraj klapkę i chyba sie wkręca jakąś przejściówkę bez sensu w zderzak i tyle choć jak masz dużą butle i autko mało pali i nie tankujesz do fulla po 200.. Km to może być schowany ..

TOFU zreknij na foto jest pełnowymiarowy ;) jak tam matrixy :devil:

• 2 weeks later...

W mojej primerze tez mam pełnowymiarowa końcówkę pod klapką paliwa, ale w p10 miałem przejściowe wkręcana i wcale nie było to uciążliwe, przecież nie tankujesz gazu co 20km. Na zbiorniku zrobisz 300-400 km w zależności od pojemności i stylu jazdy.

Guest Bartek_1983

Ja mam w klapce, pełnowymiarowy Tomasetto, a co się z tym wiąże nic nie muszę wkręcać/wykręcać. Jedyne "utrudnienie" to pociągnięcie rączki otwierającej klapkę wlewu. Leniwi zawsze mogą poprosić o to człowieka obsługującego dystrybutor.

W mojej primerze tez mam pełnowymiarowa końcówkę pod klapką paliwa, ale w p10 miałem przejściowe wkręcana i wcale nie było to uciążliwe, przecież nie tankujesz gazu co 20km. Na zbiorniku zrobisz 300-400 km w zależności od pojemności i stylu jazdy.

ile Ci wchodzi do zbiornika ja mam 42 czyli 33 max litry wchodzi ja robie 200 250km po trasie wsumiez 300 bym zrobił

no nie ma jak to robić ponad 500 w trasie na LPG :devil: