Guest Andrzej5825 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Witam Mam taki problem . Otóż mam nissana sunny z 1994 roku N14 wersja SLX 1.6 w pełnym wtrysku , z instalacjo gazowo na sekwencji . Mam taki problem że samochód pracuje chwile normalnie , dobrze , na 800 obr/min ale po chwili zaczyna tak dziwnie chodzić , tak przerywa a obroty spadają do 400 - 500 , i znów po chwili silnik pracuje normalnie przez chwile tzn już tak trochę dłużej , i tak w kółko. W czasie jazdy to wygląda tak że samochód jedzie chwile dobrze , nie jest zamulony a po chwili , nie ma siły , ostro się trzęsie , tak jakby nie chodził na wszystkie gary ,ale to nie wiem czy to jest akurat to . Co może być tego przyczyną ?? Proszę o pomoc . Pozdrawiam Andrzej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nol152 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 1.Zalej dobre paliwo wymien filtr paliwa 2. przeczysc przepustnice 3. sprawdz przedewszystkim aparat zaplonowy palec i kopulke byc moze masz jakies przebicie na przewodach i swiece (zalecane przez producenta do twojego silnika "GA16DE" NGK BKR5E)Moim zdaniem falowanie obrotów to brudna przepustnica a przerywanie to cos z zaplonem tak jak pisalem wyzej.Dam ci jeszcze jedna rade jak nic nie pomoze to przyspiesz troche zaplon poluzuj 2 sruby od aparatu i przesun o 3-4mm az uslyszysz jak silnik bedzie mial troszke wieksze obroty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrzej5825 Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Zmieniłem na razie świece i kable zapłonowe i chyba pomogło .Przeczyściłem jeszcze kopułkę, a filtr paliwa nie dawno zmieniałem . Dziękuje za pomoc jak problem się powtórzy to zwrócę się do was . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.