david611 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Przygotowuję Nissana Sunny N14 1.6 do startów w KJS-ie i tego typu imprezach. Narazie zrobiłem blacharke, silnik i odchudziłem nadwozie Dalsze plany to pomalowanie środka na biało i na zewnątrz tez biały ale mat. Klatka bezpieczeństwa, deska flokowana, siedzenia kubełkowe(zastanawiam się jeszcze jakie wybrac), pasy szelkowe 5 punktowe. Wydech będzie 2.25'' przelot z jakimś tłumikiem końcowym(też jeszcze nie wiem jaki) i szukam kolektora wydechowego 4-2-1. W miarę przebiegu prac będę dodawał nowe fotki i opis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtomek Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Jakie plany z motorownią i zawiechą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekol Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Ciekaw jestem rezultatu sam bedebchcial takie cos zrobic ale to w pozniejszym czasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
david611 Posted April 3, 2010 Author Share Posted April 3, 2010 Silnik zostaje 1.6 tylko będzie kolektor wydechowy 4-2-1 i cały układ przelotowy, a ssący będzie jakiś stożek. A zawiecha to zbieram na KYB Ultra SR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Idziesz starą przetartą drogą, ultra SR w połączeniu z seryjnymi springami sprawuje się świetnie... A co do motorowni to już wiele o tym było... Kolektorek 4-2-1 wraz z wydechem i dolocik oparty na rurze fi 70mm podniesie CI moc do ok 110KM i 150Nm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_Rz Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 Zapraszamy czasami też na nissanrally.pl i nasze forum. To rajdowe oblicze nissanów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.