Guest cyklonit Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Mam problem ze wrzucaniem biegów, jakby coś blokowało wajchę. Nie ma znaczenia, czy podczas jazdy, czy samochód stoi, czy silnik pracuje, czy nie, czy ze sprzęgłem, czy bez. Efekt ten sam. Wydaje mi się, że najciężej wchodzą 2 i 3 podczas jazdy i wsteczny (niezależnie od pracy silnika). Link to comment Share on other sites More sharing options...
retros Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Mam problem ze wrzucaniem biegów, jakby coś blokowało wajchę. Nie ma znaczenia, czy podczas jazdy, czy samochód stoi, czy silnik pracuje, czy nie, czy ze sprzęgłem, czy bez. Efekt ten sam. Wydaje mi się, że najciężej wchodzą 2 i 3 podczas jazdy i wsteczny (niezależnie od pracy silnika). jakiś czas temu czyściłem i smarowałem krzyżaki ( 2 sztuki ) - od spodu pod lewarkiem - trochę pomogło . Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrAli Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Zobacz ile masz płynu w pompce. Spróbuj podpompować pedałem trochę i wtedy spróbuj włożyć bieg - jeśli pomoże to kończy się pompka lub wysprzęglik! Jak to się okaże to - napisz powiem jak sprawdzić czy pompka czy wysprzęglik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemo_ Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Moze zacznij od wymiany oleju? Koszt w 2.2 Di raczej spory, bo oleju wchodzi 5 litrow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cyklonit Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Olej wymieniany kilka miesięcy temu. A do tych krzyżaków można dostać się od środka, zdejmując osłonę na dźwigni ? Czy trzeba wjeżdżać na kanał. Gdzie one są ? PrAli, może napisz już teraz. Jak mi się nie przyda, to może komuś innemu, albo mi na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiw Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Ja miałem poluzowane krzyżaki i taki sam efekt. Po poprawieniu jest super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.