skala09 Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Witam! dzisiaj zaobserwowałem taki problem w mojej Maxie, tj. odpala na dotyk chodzi ładnie równo i po ok. 30 sek gaśnie, jak gdyby zgasić ją kluczykiem. Dodam,że problem na zimnym silniku nie występuje Maxima QX 2001r. 2.0 v6 140km 120 k przebiegu proszę o porady i opinie pozdrawiam! Auto ok. miesiąc temu przeszło duży przegląd w serwisie nissana z podłączeniem do komputera włącznie - wynik zero błędów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraft Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Bardzo podobne objawy miałem w poprzednim samochodzie ford scorpio , uszkodzony był czujnik położenia wału korbowego, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przedszkolak Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Może to być tylko przytkany filtr lub któraś z cewek na zimno przerywa, ale równie dobrze czujnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala09 Posted May 5, 2010 Author Share Posted May 5, 2010 Wszystko przeszło jak ręką odjął samo z siebie, następnego dnia odpaliłem i wszystko wróciło do normy, zrobiłem już ok o. 1000km i dalej cisza, mam nadzieję, że już tak zostanie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przedszkolak Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 czasami to tylko pogoda i zmiana wilgotności powietrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.