Guest Mario_N13 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Witam.Chodzi mi po głowie projekt mianowicie do mojego Nisma b12 gdzie mam gaznikowy 1.3 chcialbym wsadzic cos konkretniejszego.Myslalem na 2.0 ale chyba za duzo zabawy.I mam pytanko czy 1.6 16V 102km wejdzie pod moja maske czy trzeba przerabiac mocowania itp.Pozdro Ewentualnie czy głowica z 1.6 12V podejdzie do tego 1.3? I tak juz na marginesie czy polosie z 1.6 podejda do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest conan_librarian Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie ale zastanów się czy nie łatwiej (i taniej) byłoby sprzedać b12 i kupić tego b13. "Nowy" 1.6 to koszt 2.5-3.5 tys. W swojej poprzedniej furze bawiłem się w swap i jeśli nie jesteś mechanikiem (ja nie jestem) albo nie masz dobrego znajomego z warsztatem to jest z tym trochę pierdzielenia a i efekt końcowy najczęściej gorszy niż w oryginale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 no i nowsze fajniejsze ładniejsze a koszty pewnie nie większe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.