Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

dusi sie na benzynie

Guest kadlub
 Share

Recommended Posts

Guest kadlub

Mam problem ponieważ mój sunny (n14 1,4 benzyna w gazie 95r) dusi się na benzynie. Objawia to sie tym że po dodaniu gazu zachowuje sie tak jak by nie miał paliwa moge mu wsisnąc pedał gazu do końca a on bedzie miał takie same obroty dopiero po pewnym czasie wskączą odpowiednie. podczas jazy szarpie potrafi mieć pedał w podłodze a on zwalnia i zaczyna szarpać potrafi tez czasem strzelić z obudowy filtru powietrza. wymieniałem mu świece przewody i kopółke aparatu zapłonowego oraz filtr benzyny i powietrza. i nie wiem czy to wina pompki czy moze wtrysków. <_<

Guest szczureczek

Szukaj gdzieś pękniętej rurki podciśnienia. To samo miałem w innym aucie i już nawet chciałem wyjmować bak. :whistle: Na lpg miałem wszystko ok.

Guest kadlub

ja już tak mam z pare miesięcy.

to nic nie da bo juz tak miał robione

ale to wtedy by były ślady ze gdzieś przecieka. chyba ze ta rurka jest w baku

Guest cardi

ZObacz czy jakaś rurka od podciśnienia nie zsuneła się, może przy jakiejś naprawie ktoś Ci ja obruszył. ja tak kiedyś miałem

Guest kadlub

a gdzie taka rurka moze być bo przy pompce wszystkie były ok bo ja wyjmowałem i sprawdzałem. więc nie wiem ona moze być gdzieś przy silniku

???

Guest cardi

jak dobrze pamiętam to była gdzieś po lewej stronie, jak otworzysz maskę. Troch dawno to było i tak szczegółowo nie pamiętam.

• 2 weeks later...
Guest Pajek

Jeśli dzieje się tak na bęzynie na na LPG ok to przepływomierz. Miałem tak jak wyczyściłem przepływke gwoździem ze szmatką i urwałem żarnik (150zl ała). Na gazie ok, na PB nie wchodził na wysokie dusząc się.

Kiedyś słyszałem ze można wprowadzić sunnego w tryb awaryjny,odpiąć kabel od przepływki, sciagąć klemę, wypić spokojnie piwko, założyć i odpalić czekając aż wentylator na chłodnicy włączy się i wyłączy po czym zgasić. Teoretycznie powinien przejść w tryb awaryjny i chodzić na całym zakresie obrotów. Wszystkie odbiorniki prądu powinny być wyłączone. Informacje taką uzyskałem w znanym wrocławkim sklepie z częściami do nyski od Faceta który wydawał się fachurą.