Guest prosinski Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Bardzo trudno było mi sformułować nazwę tematu, tak więc powiem może o co chodzi: Chodzi o to, aby wiadomości (np.fakty, co godzine w rmf) przerywały odtwarzanie utworów na USB. Coś takiego jest podobno w fiacie stilo, tak więc teoretycznie, powinno być również w nissanie Czy nie jest to przycisk TA? Jednak nie byłem w stanie go przetestować bo auta aktualnie nie ma w pobliżu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubik77 Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Z tego co czytałem wczoraj w instrukcji i jak dobrze pamiętam funkcja radiowa TA umożliwia otrzymywanie komunikatów drogowych nadawanych przez daną stację. Jeżeli znaczek TA jest skreślony oznacza to że dana stacja nie informuje na swojej antenie o ewentualnych zatorach. Coś podobnego do TMC współdziałającego z nawigacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ranger Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Bardzo trudno było mi sformułować nazwę tematu, tak więc powiem może o co chodzi: Chodzi o to, aby wiadomości (np.fakty, co godzine w rmf) przerywały odtwarzanie utworów na USB. Coś takiego jest podobno w fiacie stilo, tak więc teoretycznie, powinno być również w nissanie Czy nie jest to przycisk TA? Jednak nie byłem w stanie go przetestować bo auta aktualnie nie ma w pobliżu Tak, jest taka możliwość. W radiu jakie jest w Note, wystarczy wcisnąć na panelu radia przycisk TA/NEWS przez 2 sekundy. Na wyświetlaczu pojawia się wtedy ikonka NEWS. W tym trybie jeżeli radio odbierze od stacji radiowej sygnał o rozpoczęciu nadawania wiadomości, aktualne odtwarzanie zostaje przerwane i następuje przełączenie na ustawioną stację i rozpoczyna się emisja serwisu informacyjnego. Nie wszystkie stacje radiowe to obsługują. W QQ powinno być identycznie, bo wydaje mi się, że radio tam jest takie same jak w Note. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huling Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Jest taka możliwość. Akurat dzisiaj pierwszy raz to zauważyłem. Miałem wcześniej włączone Radio Złote Przeboje i świecił się npis TA. Dzisiaj jechałem słuchając muzyki z "pendraka" i włączyły się aktualności. Pojawił się też jakiś komunikat z wyborem tak/nie, ale nie mogłem go przeczytać, bo przejeżdżałem przez duże skrzyżowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.